fredag 28. november 2014

O'herlige juleduft!

På samme måte som fallende løv definerer høsten, så er det en karakteristisk krydret lukt som signaliserer begynnelsen av julesesongen.
Du vet hvilken; krydret, trøstende og koselig, og får deg øyeblikkelig til å mimre over tidligere julehøytider. Vi elsker litt julenostalgi, så dette året har vi massevis av krydra godbiter for badekaret eller kroppen som får deg til å føle og lukte varmt og koselig, uansett hvor kaldt været utenfor måtte være.


En tilbakevendt favoritt fra tidligere LUSH-juler er Cinders badebombe, dens krydret parfyme er laget av en herlig blanding av kanelbladolje og søtappelsinolje – en perfekt kombinasjon for å gi badet ditt den festlige og koselige følelsen. Enda bedre? Vi har inkludert godteriet popping candy som lager en knitrende lyd som minner om en sprakende varm peis. Ren lykke!

For de av dere som ønsker å gjøre det stående, krydre opp tilværelsen med vår helt nye dusjsåpe Hot Toddy. Med nellikbladolje, kanelbladolje og fersk ingefærrot vil denne krydret dusjsåpen gjøre deg varm og luktende som deilig gløgg.

Du forventer det kanskje ikke fra hans beskjedne ytre, men vår venn Melting Snowman er pakket full av krydder! Med parfyme som minner om julekake, denne blandingen av kanelbladolje, nellikolje, ingefærrot og søtappelsinolje gjør det til en sjenerøs badeopplevelse. 

Får du ikke nok av krydra juledufter? Du kan alltids tenne på juleduftende lys og røkelse, men hvorfor ikke lage noe selv? Vi har laget en Melting Snowman-inspirert oppskrift på varm te som får hele hjemmet ditt til å lukte deilig krydret. Bare kombiner følgende ingredienser (som forresten er helt fleksible) til å småkoke i en kjele, og voila! Hjemmet ditt vil bli duftende i en fei. 


5 kopper vann
Skrellet fra 2 appelsiner
3 kanelpinner
2 ss fersk revet ingefærrot
1 ss nellikspiker

Har du en favoritt juleduft? Noe som alltid gir deg den varme og trøstende følelsen? Del det med oss i kommentarfeltet under!


mandag 24. november 2014

5 nye massasjebarer

Massér noen på riktig måte… med Lush’ nye kolleksjon av massasjebarer!


Et herlig alternativ til oljer. Ikke bare ser de vakre ut, men Lush sine massasjebarer inneholder også en umåtelig mengde av de fineste eteriske oljer for å berolige, mykgjøre og lyse opp det mest gretne humør. Selv-konserverende og helt fri for emballasje. Disse er så fristende at du må holde deg hard for ikke å la deg bli fanget av deres hypnotiske tiltrekning!


Percup

Denne massasjebaren er full av kaffebønner som stimulerer sirkulasjonen, mens kokosnøtt- og jojobaoljer hydrerer og gir næring. Dens rike kaffearoma stimulerer også sansene dine og etterlater deg klar, våken og duftende. 


Dirty

Denne massasjebaren er fylt med kakaopulver og mørk vegan sjokolade, og har vår populære parfymeduft Dirty, med peppermynte og urter. Stimulerende for både sinn og hud! 



Pearl

Denne søte, blomster- og frukt duftende baren er laget av en utsøkt blanding av ingredienser for silkemyk og himmelsk hud! La antioksiderende arganolje og beroligende rose jobbe på ømme muskler, mens sagobobler masserer og forbedrer sirkulasjonen. 


Shades of Earl Grey

Det er ren nytelse å motta en massasje med denne baren. Åpne opp for dens søte, sofistikerte earl grey- og sitrusduft og nyt rikdommen av smeltende smør når de løser vekk spenninger i hode og kropp. 


Yes Yes Yes

Laget med Lust, Lush’ mest sexy, hete og uforfalskede parfyme. Alle de vakre smørene og oljene i denne baren vil gli lett over kroppen og etterlate en delikat duft på huden din. Hoder vil snu seg etter deg hele dagen!


Samtlige koster kr. 99,- og du finner dem i våre butikker og i vår nettbutikk www.lushnorge.no 






fredag 21. november 2014

Konkurranse!



Julen er kommet til LUSH og vi er så begeistret for det at vi ikke greier å skjule det! I år har produktoppfinnerne funnet opp massevis av nye produkter og gaver spesielt laget for julehøytiden, og de har virkelig overgått seg selv med en herlig rekke av festlige godbiter - og de er så unike at det bare kan være hos LUSH!

Hva er din helt spesielle julefavoritt og hvorfor?

Legg igjen svaret ditt i kommentarfeltet under og bli med i trekningen av en Cosy Christmas gaveeske til en verdi av kr. 339,-

NB! Dersom du har en julefavoritt fra et tidligere år kan du nevne den istedet.

Trekning skjer fredag 5. desember.

mandag 17. november 2014

Hvordan velge riktig sjampo?

Vår historie har dype røtter i trikologien – studien om hår og hodebunn. Mark Constantine, LUSH med-grunnlegger og produktoppfinner, er opplært trikolog og hans profesjonalitet i å lage ferske hårprodukter for alle typer hoder gjør at det å velge en sjampo hos LUSH virkelig er en spesiell opplevelse!


Vi har laget 17 forskjellige sjampoer – inkludert en tørrsjampo – hver enkelt med sin egen vakre blanding av ferske, effektive ingredienser.
«Jeg antar at det vi prøver hos LUSH er å lage produkter som får håret ditt til å gjøre som du vil. Det er ingen harde eller faste regler», sier Helen Ambrosen, med-grunnlegger og produktoppfinner.
Vi setter ikke hår i bestemte kategorier som ‘tørt’, ‘normalt’ eller ‘fett’, i stedet velger vi å prioritere ingredienser og effekten de har på håret og hodebunnen, og det har resultert i mange forskjellige sjampoer! Les videre for noen tips om hvordan du velger den riktige for deg.


Hvis håret ditt trenger et styrkende løft, spesielt hvis det er langt, brekker lett eller ofte får varmebehandlet styling, ønsker du å finne proteinrike ingredienser for å gi næring. Olivenolje styrker hårstråene og hindrer at de brekker, og olivenolje finner du i vår Rehab sjampo. Curly Wurly, vår kokosnøtt-sjampo, er fullstappet av mykgjørende smør og oljer, i tillegg til proteinrike egg fra økologiske og frittgående høner. Cynthia Sylvia Stout inneholder økologisk og vegan øl, et middelaldersk middel for å gjøre håret glatt, strekt og glansfullt!


Innebærer din perfekte hårdag sprett og volum? Da trenger du en sjampo laget med vårt favoritt volum-middel, nemlig havsalt! Big sjampo er full av havsalt, sjøgress, sitrusoljer- og juicer for masse løft og skinn. Fjerner effektivt rester av skitt og olje fra hodebunnen og håret, og gir på den måten livlighet. De pikante fruktjuicene i sjampoen I Love Juicy f.eks., er effektive rensende ingredienser. Daddy-O sjampo klargjør også med sitt havsalt, limeolje og sitron-uttrekk, og gir en lett, bekymringsløs følelse.


Leter du etter noe fuktighetsgivende? Prøv Blousey. Med sine ferske bananer og blandingen av mykgjørende plantesmør holder håret hydrert med en herlig følelse. Den er også mild nok for fargebehandlet eller skjørt hår. Godiva, vår bestselgende 2-i-1 sjampobar, er full av økologiske smør og oljer, og en nydelig sjasmin-duft for smidig hår. Dersom du liker mykt hår og en lett følelse, så er Fairly Traded Honey et godt valg, med 50 % leskende honning og 25 % linfrø-uttrekk er den i tillegg selv-konserverende.


Sunt hår starter ved røttene! Hvis hodebunnen din er belastet eller ute av balanse, rekk hånden ut etter Jumping Juniper sjampobar. Einerbær, lavendel- og rosmarinolje hjelper å balansere en temperamentsfull hodebunn. New sjampobar, med sine krydrete og stimulerende oljer av kanel, peppermynte og nellik, er laget for å oppmuntre til ny hårvekst. Hvis du plages av kløende og irritert hodebunn, så er Soak and Float laget for deg! Cade er en røykaktig og rensende eterisk olje, som sammen med rose og lavendel beroliger trøblete hud.

Enten du bruker kun en sjampo om gangen eller liker å ha et utvalg å velge mellom etter hårets humør, så er vi her for å støtte deg med over 40 års ekspertise i hårpleie.

Fremdeles ikke sikker på hvilken sjampo du skal velge? Besøk din lokale LUSH-butikk for en konsultasjon eller kontakt oss på sporsmal@lushnorge.no

fredag 14. november 2014

Mørkere hår for høsten? Prøv henna!

Natteluften føles frisk og det knaser løv under føttene våre… høsten er godt i gang!


For mange av oss betyr høsten et årlig ritual hvor vi farger bort solblekede lokker til fordel for en dypere og rikere tone mer passende for de kjøligere månedene. Hvorfor ikke prøve en naturlig plantebasert hårfarge som faktisk er bra for håret ditt i år?


Det er fullt mulig å få vakkert hår naturlig med våre hennafarger. Disse vakre sammensetningene av henna, indigo, fair trade kakaosmør og urter er testet ut i mer enn tre tiår og er formulert slik at det etterlater håret ditt vakkert farget, skinnende og veldig mykt uten bruk av skadelige kjemikalier. Vanlig hårfarge gjennomsyrer hvert hårstrå og ødelegger teksturen med kjemikalier, mens henna dekker hårstråene uten å trekke inn, slik at hårstråene er like hele etter behandling. De pleiende ingrediensene gjør håret mer mykt og gir merkbart mer glans, og du sitter også igjen med følelsen av å ha fått en litt fyldigere hårmanke.

Vår henna kommer i fire vakre farger, så uansett hvordan din ideelle høstfarge er, finner du det her. Hvis du ser etter en blank og kjølig farge mot det svarte, så er Caca Noir den du bør velge. Caca Brun gir håret ditt en mørk sjokoladebrun farge, mens Caca Marron gir en varm og rik kastanjebrun tone. Caca Rouge, som er vår skarpeste rød, vil gi lokkene dine et vell av flammende selvtillit. Om du ønsker en mellomting mellom to av disse fargene, så går det helt fint å mikse de sammen. Siden henna er en naturlig plantebasert farge, så vil resultatet variere basert på fargen du hadde før påførselen av henna. Generelt sett, jo lysere hår du hadde i utgangspunktet, jo mer levende og varmt vil resultatet bli. 

Dersom du ikke har brukt henna før, sjekk denne instruksjonsvideoen som butikksjef og henna-entusiast Nicola har laget. Hun tar deg gjennom steg for steg og gir deg tips for hvordan du kan gjøre dette på best mulig måte og samtidig få et glimrende resultat:


Straks du har fått vakkert farget hår for høsten med LUSH henna, prøv vår Jasmine and Henna Fluff Eaze hårkur mellom hver hårfarging for å holde fargen frisk og levende. Den er fylt med næringsrik brasiliansk nøtt- og jojobaolje for en dyp fuktighet og som holder håret skinnende og mykt, pluss at den sexy sjasmin-duften vil få hoder til å snu seg etter deg! Bruk den enkelt ved å fordele den i tørt hår, la den virke og gjøre sin magi i 20-30 minutter, før du vasker ut og styler som normalt.


Har du fremdeles spørsmål om våre hennafarger? Send spørsmålene dine til sporsmal@lushnorge.no eller kom innom en av våre butikker for en privat konsultasjon.

mandag 10. november 2014

Vinteren er på vei! Er huden din klar for det?

Gjennom de kalde vintermånedene er vår naturlige fuktighet i huden påvirket av veksling mellom røft utendørsklima og oppvarming innendørs.


Mange av oss takler denne forventede elendigheten, sånn som sprukne og såre lepper eller rosekinn, men noen av oss sliter med hudplager, som f.eks. eksem, og som nok krever ekstra forebyggende handlinger. 


Uansett hvordan huden din oppfører seg under kaldt vær, essensiell hudpleie finner du i hyllene i din lokale LUSH butikk! Før du stikker innom for en personlig hudpleie-konsultasjon, les om noen av nøkkel-ingrediensene som kan hjelpe deg med å bevare myk og beroliget hud gjennom hele vinteren.

Rose
Hvis du er utsatt for rødmende og irritert hud gjennom vinteren, prøv å innlemme roseprodukter i din rutine. Det er lett å huske også – rose for rødhet! Ultra Bland er en multi-bruks rens som blander mandelolje (rik på vitamin E) med mer enn 20 % rosevann i en effektiv og beroligende emulsjon. Faktisk så brukte en av LUSH’ med-grunnleggere Ultra Bland, med suksess, for å bekjempe sin eksem allerede for 30 år siden! Du finner rose i mange andre produkter også, sånn som toneren Eau Roma Water og rensen Angels on Bare Skin.

Havre
Havre har vært brukt i århundrer for å berolige trøblete hud. Havre er et naturlig anti-histamin, noe som betyr at den roer ned hudens reaksjon og rødhet. Havre er ‘tilfeldigvis’ også en av de første ingrediensene du vil finne i vår ferske ansiktsmaske Oatifix, et must-have for mange LUSH’ere om vinteren. Mikset med mykgjørende og fuktighetsgivende bananer – denne masken vil bringe ro og mykhet til selv den mest skadde hud. 


Vanilje
Ikke bare lukter vanilje helt himmelsk godt, men den gjør underverker på hudens overflate også. Det naturlige sukkeret i vanilje gjør den til en mektig fuktighetsgiver. Det skjer ved at sukkeret drar fuktigheten ned i de dypere lagene i epidermis (øverste laget på huden) og lager en beskyttende barriere. For din daglige, guddommelige dose av vanilje trenger du ikke å se lengre enn til fuktighetskremen Celestial. Denne enkle, men effektive blandingen av vaniljevann, mandelmelk og kremete kakaosmør gjør den til det perfekte produkt for alle som har hud herjet av vinterelementene.

Tang
LUSH ble grunnlagt i Poole, en by ved kysten i England, så det er virkelig ingen overraskelse at vi elsker å bruke sjøgress i våre produkter! Mineralrikt og fullpakket av vitamin A, C og E, tang er både næringsrikt og beskyttende for huden. Se etter det i vår ferske ansiktsmaske Love Lettuce og i vår fornyende toner Breath of Fresh Air


Dette er bare noen få av våre favoritt-ingredienser i mange av våre produkter som vil hjelpe deg å bekjempe vinterhud-problemer. Med skikkelig pleie og daglig tilsyn vil du bli lystig til sinns og huden din tilfreds – hele vinteren gjennom! 


fredag 7. november 2014

Ny butikk på Karl Johan!


Torsdag 06. november kl. 13.00 åpnet vi vår nye flotte butikk på Karl Johans gate 20 i Oslo.
Vi åpnet opp med servering av spa-inspirerte drinker og eksklusiv omvisning til våre 20 første kunder. Dagen ble en suksess, med spente nye medarbeidere, en flott designet butikk, masse juleprodukter og mange besøkende.

Maria ekspederer en av våre første kunder
Butikken har to etasjer, begge stappfulle av ferske godsaker
Snow Fairy er selvfølgelig på plass!
Iherdig jobbing for å få alt på plass til åpning
Et stort utvalg av badebomber og boblebiter på plass
To av våre faste kunder innom for å se på nybutikken
Nå har du fått en liten sniktitt inn i vår nye flotte butikk, så nå er det opp til deg å stikke innom neste gang du er i nærheten. Kom innom og hils på våre nye herlige medarbeidere og få en personlig guidet tour - vi kan love deg at det er verdt det!

mandag 3. november 2014

Fordelen med massasje

Massasje blir kanskje sett på som en belønning, men ny forskning indikerer at det også har en del helsemessige fordeler. Massasje som medisin? Det er en resept vi alle ville likt å få!
Fordelene ved en god massasje går lengre enn følelsen av avslapning og velvære som vi alle kjenner igjen.


Forbedrer søvnen
De som tidligere har duppet av under kyndige hender trenger ikke mer overbevisning enn dette, men forskning viser at massasje kan redusere søvnforstyrrelser.  Forskningen er linket til effekten av deltabølger, som er forbundet med dyp søvn.

 

Reduserer smerte
En forskning om effektiviteten av både avslapning og strukturert massasje på smerte i korsryggen, viste at en 10-ukers massasjebehandling reduserte smerte bedre enn medisiner og trening gjorde – og effekten varte i 6 måneder. Forskningen viste også at avslappende massasje var like effektivt som strukturert massasje.
En jevnlig massasje fra topp til tå kan ifølge Touch Research Institute også hjelpe mot hodepine og redusere smerten og frekvensen ved migrene, og en annen studie viser at spenningshodepine kan lindres med en 30 minutters massasje.



Løfter humøret og fjerner stress

Bedre søvn og færre bankende hoder ville alene helt sikkert løfte humøret, men det er flere gode grunner for at man føler seg bedre etter en massasje. The Touch Research Institute fant også ut at massasje roer angst ved å redusere nivået på stresshormonet kortisol og øke mengden av nevrotransmitterne serotonin og dopamin. Det betyr mindre stress, angst og depresjon.


Forbedrer immunforsvaret
En massasje hjelper deg ikke bare med å slappe av og oppmuntre deg, men kan også hjelpe med å forbedre funksjonen på immunsystemet. En studie gjort av forskere ved Cedars-Sinai Medical Centre i Los Angeles, USA, fant ut at mennesker som hadde hatt en 45 minutters massasje hadde økt mengden av lymfocytter - hvite blodceller som hjelper kroppen å bekjempe sykdommer.

Økt hudfarge og hårvekst
Bedre søvn, mindre stress og økende humør gjør at du vil føle deg bedre, men en jevnlig topp-til-tå massasje kan også resultere i en økning av farge i huden din. Massasje øker blodstrømmen og oppmuntrer lymfedrenasjen (fjerner gift ut og bort fra cellene), noe som er grunnen til at jevnlig stimulanse kan øke vitaliteten i hud og hår.


Ved å bruke Lush sine massasjebarer vil du i tillegg få en helsemessig fordel ved at våre barer er naturlige og pleier huden, i tillegg til at de er miljøvennlige og dyrevennlige. Alle våre massasjebarer finner du i våre butikker eller ved å klikke deg inn på vår nettbutikk: http://www.lushnorge.no/butikk/kropp/massasje