tirsdag 13. juli 2010

Null emballasje!

LUSH SIER AT EMBALLASJE ER TULL , vi setter fokus på unødig innpakning!

Modige ansatte i butikken vår i Byporten Shopping, Jernbanetorget, Oslo, kastet klærne for miljøet!

Green Awards-vinner i 2008:
Green Awards om Lush: " Det finnes ikke grønnere innpakning enn ingen innpakning"

Vårt mål er å gjøre produktene våre så effektive og gøyale som mulig, og samtidig være sikre på at vi tar hensyn til dyr og miljø. Det er grunnen til at vi alltid har likt å fylle butikkene våre med en hel rekke av 'nakne' (uinnpakkede) produkter.

Om en er opptatt av å redusere vår innvirkning på miljøet, så skulle det å redusere bruken av emballasje være høyt på alles liste over prioriteringer.

Bare ta en titt på dette:

1 Lush shampobar (55g) varer like lenge som 3 flasker med flytende shampo (250g)

Da blir det allerede 3 tomme flasker mindre å kvitte seg med!

Samme type beregninger kan gjøres på de andre 'nakne' produktene til Lush, som f.eks hårbalsam i fast form, såper, deodoranter, boblebiter, hennafarger og massasjebarer.

Fremdeles ikke overbevist om at du burde droppe emballasje og 'go naked'?

Til tross for fakta om at oljen brukes opp, sløser vi den bort på emballasje.
Det blir sagt at plastikkproduksjon bruker hele 8% av verdens oljeressurser; 4% av oljen blir til plastikk mens den andre halvparten brukes under produksjonen av plastikken.

I løpet av livet vil hver og en av oss kaste mer enn 13 tonn emballasje!

Emballasje er kostbart og legges til i prisen på produktet.

En gjennomsnittlig familie vil bruke ca. 4500,- på emballasje hvert år. I tillegg kommer kostnaden ved å fjerne emballasjen, renovasjonskostnader.

Det er ikke bare overflødig plastemballasje vi må tenke på.

Sammenlignet med flytende produkter som er fulle av vann, tunge, svære og ineffektive, så er våre nakne produkter konsentrerte, veier lite og er lette å transportere.

Bare se på den miljøvennlige innvirkningen disse produktene har på leveringen ut til butikkene:

En lastebil lastet med shampobarer ville være nok for cirka 800.000 hårvask, mens det måtte hele 15 lastebiler til for å frakte samme mengde med flytende shampo!

Hva kan DU gjøre?

Kjøper du for eksempel shampobarer i fast form sparer du miljøet for unødvendig produksjon og kast av plastikkemballasje, OG reduserer forurensing på grunn av transport av tung, uøkonomisk last!


Let alltid etter produkter uten emballasje, som f.eks. kosmetikkprodukter i fast form og frukt/grønnsaker i løs vekt (og kjøp dem løs, ikke putt dem i en plastikkpose!).

Visste du at du har rett til å fjerne overflødig emballasje og legge det igjen på disken slik at selgeren får oppgaven med å levere det inn?

Ta et bilde av eksempel på for mye emballasje og send det til www.overpackaging.com hvor de legger ut bildet på sin nettside og skriver til fabrikanten på dine vegne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar