mandag 8. februar 2016

Vårt nydelige fair trade økologiske kakaosmør

Kakaosmør er en nydelig ingrediens som reagerer på kroppens temperatur og smelter inn i huden. Det er høyt verdsatt for sitt mykgjørende, fuktighetsgivende og pleiende egenskaper, og kan hjelpe med å lindre tørr, kløende hud. Det er en naturlig emulgator og smelter inn i huden, og gjør huden smidig og glatt.


Vårt kakaosmør er laget fra kakaobønner som er dyrket i samfunnet Communidad de Paz de San José de Apartadó nordvest i Colombia, og er dyrket uten bruk av kjemikalier og er handlet rettferdig. Lush er hovedkjøper av det colombianske samfunnets kakao, som vi frakter med skipslast til Europa hvor det blir gjort om til kakaosmør- og pulver. Vi kjøpte de første 25 tonn med bønner i 2010 og støttet samtidig samfunnets søknad om å bli sertifisert som økologisk og fair trade.


Bønnene blir gjæret, noe som fjerner bitterheten. De blir deretter renset, ristet og knust for å fjerne det harde skallet. Kjernene blir most til en tykk, oljete masse som blir kalt sjokoladebrennevin. Fettet som blir fjernet fra denne massen blir utsatt for høyt trykk for å separere kakaosmøret fra kakaopulveret, og vi får dette nydelige blekgule smøret. Ulikt annet fett er ikke kakaosmøret fettete og klissete, men har en hard konsistens og lukter som sjokolade.

Vi bruker mye kakaosmør i våre produkter og du finner det blant annet i disse produktene: Peace massasjebar, Butterball badebombe, Gode gjerninger hånd- og kroppskrem og Sugar Daddy-O balsam.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar