mandag 27. april 2015

Myter om hårpleie

Store kosmetikkselskap og deres  målrettede markedsføring har skapt myter om hårpleie for å øke etterspørsel og omsetning, så ikke tro på alt du hører… Vi renser opp i noen myter som florerer blant folk flest.


 
Mer sjampo = renere hår

Ikke utsett deg selv for unødvendig mye skum og sløsing av sjampo, bare en rask «skvis» på flasken (mengde på størrelse med en mynt i håndflaten) er normalt nok for langt hår. Veldig langt hår kan trenge litt mer. Våre sjampobarer i fast form gir mellom 50-80 vask og er et bevis på at litt rekker langt! Hemmeligheten til rent og sunt hår er ikke mengden av skum sjampoen din lager, men ingrediensene. Les på ingredienslista, lær om de forskjellige ingredienser og hvorfor de er der.


Du bør vaske håret hver dag
Vi selger sjampo og burde styrke denne myten, men vi tror på ærlighet. Å sjamponere for ofte kan skade håret og føre til overflødig oljeproduksjon. Om du har ekstremt fett hår og sjamponerer to ganger daglig, kutt ned til en gang. Om du sjamponerer daglig, prøv annenhver dag i stedet for. Det kan ta to til tre uker for hodebunnen din til å tilpasse seg, men fordelene med færre vasker vil være verdt bryet. Fest håret ditt opp eller bruk tilbehør for å holde håret ditt under kontroll inntil den verste fasen er over.



Du bør skifte sjampo jevnlig
Mens din manke kan ha sin egen sære personlighet, blir ikke håret ditt lei og krever endring bare av den grunn. Det som kan skje er at rester fra balsam og stylingprodukter kan samle seg opp over tid (spesielt produkter med mye syntetiske ingredienser) og gjøre håret ditt slapt og livløst. Bruk en oppklarende og rensende sjampo som I Love Juicy, Rehab eller Big innimellom for å livne til. 





Fett hår trenger ikke balsam
Uansett hvor oljete hodebunnen din er, en balsam er nødvendig for å erstatte fuktighet som er vasket bort, spesielt om du bruker en ekstra rensende sjampo. Å balsamere og gi pleie er en viktig del av en sunn hårpleierutine. Alle hårtyper trenger balsam, bare vær oppmerksom på hvordan du bruker den. Generelt sett trenger hårtuppene mye mer balsam enn hårrøttene. Prøv å tilføre balsam ved å bruke ‘ørene og ned’-metoden, hvor du starter i endene og arbeider deg oppover mot ørene. Bare bruk balsam fra ørene og oppover om hodebunnen og håret er spesielt tørt. Balsamer som skal skylles ut etter vask etterlater proteiner og andre nærende ingredienser rundt hårstråene, slik at det føles mykere, ser mer skinnende ut, får mer spenst og forebygger skader.



Balsam reparerer splittede tupper
Bare en hårklipp kan fjerne ødelagte og splittede hårtupper. Likevel, balsam glatter ned skjellene på hårstråene og håret vil se mer velpleid ut. Vi har laget Shine So Bright til dette formålet, som er en pleiende voks i en liten tinneske. Den forebygger splittede tupper og pleier håret med kokosnøtt- og olivenoljer, sheasmør og økologiske egg. Den gir et herlig skinn og tilfører styrke til håret ditt. 





Alt i alt, du kjenner hodebunnen og håret ditt best, og vet hva som fungerer og ikke, men det ligger noe i ordtaket «less is more». Om du trenger tips og råd for ditt hår eller har andre spørsmål angående hårpleie, oppsøk en av våre flinke medarbeidere i din lokale LUSH-butikk for personlig veiledning eller kontakt oss på e-post: sporsmal@lushnorge.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar