fredag 23. juni 2017

Hva er gourmetsåpe?

Intensivt fuktighetsgivende og fulle av ingredienser hentet fra regenerative lokalsamfunn over hele verden, de nylig omformulerte gourmetsåpene er kommet.


Vi er stolte av å være pionerer innen såpeproduksjon, og våre gourmetsåper tar vår produksjonsprosess til et helt nytt nivå. Noen er glatte og myke, noen produserer et rikt, kremaktig skum, men felles for dem alle er at de både ser ut, føles og lukter helt fantastisk!

Så hva gjør våre gourmetsåper så bra? Først og fremst begynner det med vår skreddersydde, og nylig omformulerte såpebase. For alle verdens kosmetikkselskap har kjøp av en prefabrikkert base vært en del av markedet for såpeproduksjon i mange år. Å eksperimentere med særegne såpebaser internt har gjort det mulig for våre Lush-oppfinnere å skape et større utvalg av teksturer, skum og ingredienser, noe som fører til gjennomsiktighet når det gjelder ingredienser og mer kreativ utfoldelse.

Dette har også gjort det mulig å fjerne mindre fordelaktige og uholdbare materialer, som for eksempel monopropylenglykol og palmeolje. I stedet kan gjennombruddet med denne basen laget av kokosnøttolje, kakaosmør og ricinusolje, mikset med vår interne blanding av vann, sukker og glyserin, kombineres med nærende ingredienser for et herlig sluttresultat.


Denne luksuriøse basen føles rik og beroligende på huden, og Lush-oppfinner og forsker på kosmetikk, Daniel Campbell, forklarer: "Gourmetsåper har en tendens til å være mer kremet og mer pleiende", bemerker han. "Den nye såpebasen gjør det mulig for oss å bevege oss utover begrensningene en vanlig såpe har og lage mange forskjellige typer skum som vil gi gode fordeler for huden."

Med-produktutvikler Wesley Burrage legger til: "Selv om kokos skummer godt, kan det være ganske uttørkende, så vi blander det med andre gourmetsåpebaser for å balansere ingrediensene. Noen av våre gourmetsåper, som Ro's Argan, inneholder bare én såpebase, mens andre inneholder tre eller fire."

Viktig er det også at de nye basene muliggjør større sporbarhet når det gjelder innhenting av ingredienser. "Når du kjøper en standard base blir en stor del av produktets formel forhåndsbestemt og kan ikke endres", forklarer Dan. "Å skape egne baser gjør at vi kan være helt fleksible med måten vi formulerer såpene på. Vi kjenner folkene som vi får oljen fra, og vi vet at det ikke finnes tilsetningsstoffer som har blitt lagt inn for å forbedre effektiviteten av dem."


Det er det indre som teller

Såpene Olive Tree, Ro's Argan og Drop Of Hope inneholder alle rike, luksuriøse ingredienser, faglig høstet inn og behandlet av en rekke sosial- og miljømessige regenerative samfunnsprosjekter rundt om i verden.

Ta for eksempel Olive Tree. Denne grønne såpen er full av duftende ingredienser som sypress, petitgrain, rosenolje og gardenia-ekstrakt som fremkaller en grøntduftende parfyme som minner om en nyslått eng, mens saftige grønne oliven og gjenoppbyggende rosentre balanserer huden og påvirker sansene. Hver ingrediens er spesiell, men den overdådige olivenoljen du vil føle når du drar et stykke såpe over huden er ekstra spesiell. 

Den er utviklet av et SLush-støttet prosjekt i Marda, Palestina - et område hvor lokale bønder sliter med å leve i lys av pågående politisk uro – og olivenoljen som brukes i Olive Tree er en del av et unikt innhøstingsprosjekt som hjelper lokalsamfunnet økonomisk. Marda Permaculture Farm støtter familier i landsbyen til å benytte de tre prinsippene om permakultur - omsorg for jorden, omsorg for mennesker og rettferdig deling - for å kunne produsere den høyaktede og eksklusive oljen som lokalbefolkningen har høstet i mange år. I et område hvor mange bønder nå har begrenset tilgang til sine olivenlunder, har dette inspirerende samfunnet blitt en form for ikke-voldelig motstand mot den israelske okkupasjonen av Vestbredden.


Den dyrebare arganoljen i såpen Ro’s Argan har røtter i et tilsvarende inspirerende prosjekt. Denne duftende såpens myke tekstur kommer av den dekadente arganoljen hentet fra kvinners kooperativer i Marokko. Denne spesielle foreningen mellom 22 landsbyer sikrer at hvert samfunn har en pålitelig inntektskilde, og at de får kontinuerlig opplæring og vurderinger for å hjelpe dem med å nå ECOCERTs status som økologisk og Fair Trade, samt rangere dem som håndverkere og sikre at de får en rettferdig pris for deres olje fra alle kjøpere.

Oljen i hver bit av den fløyelsmyke Ro’s Argan-såpen produserer et mykt, kremaktig skum som pleier og renser huden, slik at den blir revitalisert, forfrisket og glatt. Tyrkisk roseolje og -absolutt, hentet fra en familiedrevet bedrift i Senir, blomstrer også på huden og etterlater en dyp, jordnær og grønn note.


Drop of Hope derimot har en unik svampete følelse, et rikt, pleiende skum og en deilig blomsterduft. En delikat blanding av silketofu og pioppinosopp mykner opp huden, mens absolutt av appelsinblomst parfymer mildt huden. Det er en ydmyk, men likevel sjenerøs blanding, og rapsoljen som er tilsatt har en bemerkelsesverdig effekt på området Fukushima i Japan.

Rapsoljen dyrkes av et lite kollektiv av bønder i det kjernefysiske katastrofeområdet Fukushima, da det har vist seg at raps har en utrolig gjenoppbyggende effekt på landet ved at den suger opp bestrålt cesium fra jorda. Det slutter ikke med fordelene her. Daniel Campbell forklarer: "Når oljen blir trukket ut, forblir cesiumen i planten, noe som betyr at oljen er helt trygg å bruke i kosmetikk, samtidig som man også rydder opp i jorden gjennom bioremediering. På denne måten blir landet gjenoppbygget ved å bruke naturen" - en oppdagelse som har sikret fremtiden for en generasjon risbønder som var tvunget til å forlate sitt arbeid.

Føles godt, gjør godt

Med både stil og substans gir de omformulerte gourmetsåpene flere fordeler for kunder som tar med seg et stykke inn i dusjen, og bøndene tar seg tid til og bryr seg om å produsere ingredienser av høy kvalitet. De representerer et nytt stort sprang mot Lush’ mål om å produsere egne ingredienser mens de samtidig støtter vanskeligstilte lokalsamfunn rundt om i verden.


"Konseptet er fantastisk", sier Lush’ medgrunnlegger Mark Constantine. "Her ligger det uante muligheter og ingen har noen gang tidligere gjort noe slikt – frem til nå."


Våre gourmetsåper kan du finne i alle våre butikker og i vår nettbutikk www.lushnorge.no. Dersom du har spørsmål rettet til disse produktene, ta kontakt på e-post: elin@lushnorge.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar