onsdag 20. juli 2016

Solbrent? Tips til beskyttelse og behandling

Når været er varmt elsker de fleste av oss å tilbringe hvert øyeblikk vi kan utendørs og nyte det hele, men dessverre, alt for raskt kan solens kyss føre til stikkende solbrenthet og hud sensitiv for berøring. Når uhellet først er ute, så bør du gi din skadete hud litt omtanke og hjelp… Litt Lush omsorg.


Når du lider av solbrenthet er de øverste lagene av huden din bokstavelig talt blitt brent av overeksponering for kraftige stråler og fratatt all næring og fuktighet, og den er etterlatt helt tørr og sår. Huden kan føles varm og sensitiv å ta på, og mer alvorlig brannskade kan gi blemmer og etterfølges av feber og hodepine, eller til og med føre til solstikk. Innen noen få dager vil de mildeste solskadene ha begynt å hele seg når nye hudceller dukker fram i ferske lag, og den solbrente huden flaker av i et avslørende rot.

Enda verre nyheter: Solbrenthet skader ikke bare i øyeblikket, men også i det lengre løp. Gjentakende skade på hudceller gjennom solbrenthet sliter dem ut over tid. Det svekker hudens elastisitet og vår evne til å avverge angrep fra frie radikaler. Så ikke bare vil huden vår eldes raskere, men også bli mer sårbar for skader og spesielt for hudkreft.


Bruk beskyttelse
Beskyttelse er nødvendig når det kommer til å forhindre solbrenthet, og husk at forberedelse er nøkkelen! Å være forberedt på uventet tid i solen kan rekke langt for å holde huden fri for skader.

Om du planlegger å være utendørs bør utsatt hud få litt forsterkning:

• Solkrem, spesielt de som blokkerer både UVA og UVB-stråler, er første forsvar mot solens røffe stråler. De er tilgjengelige i en rekke variasjoner, fra spray til krem, og du bør velge en med faktor 30 eller høyere for å være helt sikret. Våre solpleieprodukter er laget med ferske, næringsrike ingredienser, som i tillegg til å beskytte mot skadelige stråler også vil gi næring og fuktighet til huden.

• Å dekke seg til er å forsvare seg. Solbriller gjør deg mer komfortabel og stilig, men også kvalitetslinser kan blokkere skadelige solstråler fra å nå øyet. Å beskytte hodebunnen og hodet er også lurt, og det finnes mange flotte skjerf, caps eller bredbremmede hatter som gir deg full beskyttelse, samtidig som du holder på stilen. Du kan også bære solkrem under klærne og badetøyet for maksimum beskyttelse.

• Spis frukt og grønnsaker. Interessant nok, å spise massevis av fersk, fargerik frukt og grønnsaker kan hjelpe huden din å sette opp en barriere fra innsiden. Siden du inntar de samme næringsstoffene som huden selv produserer for å beskytte seg mot solskader mens den vokser, vil antioksidanter som lykopen øke intern beskyttelse mot solen.

• Om du er veldig sensitiv er det best å holde seg innendørs når solen er på sitt høyeste, eller søke skygge der hvor du kan. Om du ikke får til det, ta med en parasoll – det er som å ha din egen private skygge når du trenger det.

Pleie til solbrentheten
Selv den mest forsiktige kan bli utsatt av og til, spesielt i tropiske klima hvor strålene er sterkest. Så hva kan en sår kropp gjøre?

1. Ta et bad

Å bade i romtemperert vann kan få helingsprosessen i gang og lette ubehaget. Slipp oppi luksuriøse Ceridwen’s Cauldron badesmelt og dens fortryllende blanding av ingredienser vil begynne å jobbe. Kakaosmør og valnøttolje vil sakte smelte ned i vannet og lage en hud-beroligende utopia som tilfredsstiller og mykgjør dehydrert hud, mens hele havreflak vil øyeblikkelig berolige den sensitive huden.


2. Hold på fuktigheten

Når huden din er solbrent mister den fuktigheten og mineralene. Det er enkelt å arbeide disse tingene inn igjen ved å bruke ferske produkter rike på tang, som f.eks. Catastrophe Cosmetic fersk ansiktsmaske eller Aqua Marina ansikts- og kroppsrens. Begge har en base av calamine som bidrar til å redusere rødhet og tilføre de sårt trengte mineralene. Dreamwash shower roulade kan gi lignende lindring med calamine, kokosnøttolje og aloe vera.

Ikke noe Lush? Ingen problem. Test ut dette gamle kjerringrådet: Ta en rå potet, kutt den i skiver eller riv den opp og legg den i lag på det utsatte området. Stivelsen i poteten vil hjelpe med å kjøle ned inflammasjonen og lette den aktuelle smerten. Om du ikke har poteter i hus, legg en avkjølt fuktig klut over det solbrente området og det vil lette ubehaget også.

3. Ny hud trenger litt ekstra pleie

Å flasse av huden er vanligvis siste stadium av solbrentheten og den nye huden under trenger litt kjærlighet og oppmerksomhet. For hundrevis av år siden ble havre brukt til å gjenoppbygge huden etter solbrenthet. Dream Cream er stappfull av beroligende og mild havremelk som gir næring i en lett og beskyttende formel. Hudcellene blir pleid tilbake til normal tilstand, mens huden også tjener på de beroligende kvalitetene i de eteriske oljene fra kamille og lavendel.

For ansiktet er Cosmetic Lad en gjenoppbyggende blanding av lavendelhonning, aloe vera og ferskt hvetegress – en beroligende kombinasjon for lidende ansikter. Ingrediensene kan være svært beroligende i øyeblikket og berolige inflammasjonen og irritasjonen, mens den hydrerer de dypere lagene i huden.

Dagene er fremdeles lange og solskinnet kaller. Å bringe noen forholdsregler til festen kan gjøre huden glad, nå og senere etter som du eldes. Du vil takke deg selv senere! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar