onsdag 27. juli 2016

Vi har løftet lokket av Magical Moringa

Velkjente skjønnhetsoljer skaper magi!

En liten heksegryte med herligheter, rik og voksaktig å ta på, men etterlater ingen fettete rester når du smører den på ansiktet. Varm litt Magical Moringa mellom fingrene dine eller stryk den direkte på, og voksen vil endre seg til en silkemyk olje som raskt absorberes, og huden din vil se matt ut, kjennes fløyelsmyk og være perfekt primet for makeup.


Selv hvor lett og glatt Magical Moringa kjennes, er denne luksuriøse kremen stappfull av balanserende oljer og mykgjørende smør som mater huden din. Hver krukke er laget med oljer av bærekraftig dyrket argan, moringa, nype, ylang ylang, vetiver og sandeltre, i tillegg til kremet fair trade økologisk kakaosmør, glatt økologisk sheasmør og silkemykt maismel. Lush’ medeier og produktutvikler Rowena Bird forklarer at kombinasjonen av disse nydelige ingrediensene er der for en grunn og at de sammen skaper magi for huden din.

Siden Rowena elsker farger og makeup er hun også ivrig etter å fortelle at Magical Moringa er perfekt å bruke sammen med sminke: «Dette er ikke bare en fuktighetskrem fordi den også holder foundation så bra på plass. Ofte når du tar på sminke så vil den forsvinne i løpet av dagen, men med denne som underlag vil sminken holde seg på plass helt til du skal vaske den av om kvelden».

(Tips: For en magisk kombinasjon, prøv å ta på et Colour Supplement over din Magical Moringa fuktighetskrem. De er fulle av naturlige ingredienser for å lage en vakker og fersk base, som kan brukes både som foundation og concealer).



I tillegg til å fungere som en perfekt primer for makeup, blir de rike oljene i kremen høyt aktet av forskjellige kulturer for sine allsidige fordeler for kroppen. Ta f.eks. nypeolje, som er en rik, fornyende olje innhentet fra frøene på rosen ved hjelp av kaldpressing, og er vel ansett som skjønnhetsoljen i Sør-Amerika. Rowena forteller: «Om du reiser rundt i Sør-Amerika vil du oppdage at nypeolje finnes i alle produkter – det er nesten som en kur for alt». Dette tørre, ikke-klissete produktet blir raskt absorbert av huden, og elsket for dens tørsteslukkende kvaliteter for ansikt og kropp, i tillegg til å bli brukt i matlaging og tilsatt for å lage en rensende drikk.

Det er en spesiell grunn til at fuktighetskremen er blitt oppkalt etter Afrikas «mirakelplante» også. Det meste på moringatreet er ikke bare spiselig, men også så utrolig næringsrikt at det blir ansett for å være supermat og blir bl.a. brukt til å behandle underernæring. I flere tiår har lokale samfunn som har dyrket denne planten brukt oljen til huden og hatt nytte av dens beroligende og mykgjørende effekt. Oljen vi bruker i våre produkter blir handlet fra Ghana Permaculture Institute, som produserer en olje av høy kvalitet fra bærekraftig dyrket planter, samtidig som vi sikrer at bøndene har nok overskudd til å lage og selge sin kosmetikk lokalt. På denne måten kan de bygge alternative måter å forsørge seg på og forbedre sin økonomiske sikkerhet.


Inntil nylig var arganolje Marokkos best bevarte hemmelighet og har vært brukt av lokale kvinner som skjønnhetsmiddel til hud og hår i mange år. Til tross for sin nylig popularitet i hårprodukter - å behandle huden med en dose av denne gjenoppbyggende oljen, som er stappfull av vitaminer, gir absolutt mening det også. Den marokkanske arganhandelen overvåkes nøye i regionen Agadir og en union av 22 landsbyer produserer oljen, samtidig som de arbeider for å få ECOCERT økologisk og fair trade status. Hver landsby vil behandle hver bestilling i sin helhet for å sikre at hver produksjon kan spores tilbake til kilden og for at ferskhetsstandarden blir opprettholdt.

Det ville ikke være en fuktighetskrem uten gode plantesmør, og Magical Moringa inneholder to av disse herlige hud-mykgjørende smørene. Kremet, økologisk sheasmør fra co-operativet for kvinner i Ghana utfyller hudens naturlige sebum og hjelper huden å trekke næringsstoffene dypere ned. Dette kremfargede fettet er rikt på vitamin A, E og F som beskytter og revitaliserer hudens farge, i tillegg til å binde ingrediensene sammen, spesielt sammen med dypt hydrerende kakaosmør. 

Markedet for kakaosmør brukt i kosmetikk er så mettet, at å sikre at prosessen er fri for dyretesting og barnearbeid er vanskelig å gjennomføre, men vårt kakaosmør er sertifisert som fair trade og økologisk og kommer fra en organisasjon bestående av små produsenter på den Dominikanske Republikk. The Organic Growers Dominican Foundation (FUNDOPO) sikrer rettferdige priser til bønder som produserer høykvalitets kakaosmør på en bærekraftig og etisk måte, i tillegg til å sikre at disse holder seg konsekvent til retningslinjene.

«Mirakelkremer» eksisterer kanskje bare i flotte annonser og reklamer, men det er ganske sikkert en bit magi i denne lille krukken! Å forene slike velkjente skjønnhetsoljer fra ulike kulturer pakker mye global kompetanse inn i ett produkt, og kombinasjonen er slående vakker. 

Produkter som Magical Moringa fuktighetskrem beviser også at hvordan og hvor kosmetiske ingredienser blir produsert utgjør en stor forskjell for alle involverte parter. I den ene enden er bøndene som konsekvent tjener en rettferdig lønn, som gjør dem i stand til å forbedre kvaliteten på deres produksjon og sørge for sin familie, og i den andre enden sitter du som kunde og kan være helt sikker på at ingrediensene er av høyeste kvalitet og er dyrket under bærekraftige forhold. Det er en balanserende handling som perfekt faller inn under vårt motto: What’s inside counts.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar