torsdag 19. mai 2016

Er du den sensitive typen?

De fleste av våre produkter passer for sensitiv hud, men noen er spesielt formulert for å berolige irritasjon…


Det er en rekke årsaker til hvorfor noen av oss plages med sensitiv hud. Tilstander som eksem, kontakteksem og rosacea kan forårsake sår, rød og flassende hud som lett blir irritert. Tørr hud føles ofte stram og sår, og overdreven utsettelse for vind, sol og varme vil også etterlate huden sprukken og utilfreds.

Sensitiv hud reagerer typisk på irritasjonsmomenter ved å rødme, stikke og brenne. Den har også en tendens til å flake og flasse, eller til å dele seg i klumper og flekker. Ettersom alles hud er forskjellig er det umulig å garantere at et produkt ikke vil forårsake irritasjon. Men over tid har vi lært at mennesker med sensitiv hud kan bruke mange av våre produkter, rett og slett fordi de er laget av ferske ingredienser og fordi vi ikke bruker mange av de syntetiske ingrediensene som vanligvis skaper allergiske reaksjoner.

Heldigvis finnes det mange naturlige ingredienser som har anti-inflammatoriske egenskaper og kan hjelpe med å berolige irritasjon og lindre kløe, og som vil etterlate huden myk og komfortabel. Det er derfor vi tilfører beroligende ingredienser som aloe vera, havremel, kamille og honning i våre formler. Vi vet også at avokado, sesamolje og kakaosmør hjelper med å nære huden og roe kløe, det er derfor vi har tilsatt dem i mange av våre fuktighetskremer.

Om du strever med å finne de rette produktene som vil berolige din hud, her er en guide til de mest beroligende ingredienser og i hvilke produkter du vil finne dem...


Aloe vera
Aloe vera er en ørkenplante som er verdsatt for sine helende kvaliteter. De kjøttfulle bladene inneholder en blank gele som blir brukt til å berolige kløe og avkjøle rødhet som følge av solbrenthet, irritasjon eller kulde.


Du finner aloe vera-gele og -ekstrakt i vår Skin Drink ansiktskrem, som også inneholder avokado, sesamolje og uttrekk fra rosekronblad, som alle vil roe og beskytte huden. Cosmetic Lad ansiktskrem er spesielt utviklet for menn, og inneholder aloe for å berolige barberblad-sår hud, og lavendelhonningvann for å helbrede og hydrere. Til kroppen har vi Gode Gjerninger hånd- og kroppskrem som inneholder svalende aloe vera og mykgjørende olivenolje, jojobaolje og kakaosmør. Perfekt å smøre seg inn med etter en dag på stranden eller når huden din trenger litt ekstra omtanke.

Havremel
Havre har vært brukt til å berolige hud i tusenvis av år. Det har anti-inflammatorisk effekt, noe som kan hjelpe med å lindre kløe og roe ned allergiske reaksjoner. Når havre blir trukket i vann produserer den en væske som er kjent som havremelk, som vi også bruker i mange av våre produkter.

Vi bruker havremelk i vårt bodybutter King of Skin, som er fantastisk på hud som trenger litt ekstra pleie. Den er også pakket full med næringsrik avokado og banan, som er naturlig mykgjørende. Havremel og bananer finnes også i vår ferske ansiktsmaske Oatifix, som etterlater tørr og sensitiv hud ren, myk og hydrert. Ceridwen’s Cauldron badesmelt gjør underverker på sår og irritert hud, og om leppene dine sårt trenger litt tilsyn er Whipstick leppepomade med beroligende havremelk og honning perfekt å bruke.


Kamille
Kamille er en annet naturlig anti-inflammatorisk ingrediens, som hjelper til med å roe huden og øker tempoet på helbredelsesprosessen. Du finner blå kamille-olje, havremelk og rosevann i Dream Cream hånd- og kroppslotion, som våre kunder forteller oss gir veldig bra lindring på hudproblemer som eksem, psoriasis og dermatitt. Du finner også kamille i vår Helping Hands håndkrem som hjelper å redusere rødhet og sprukket hud. For ansiktet vil Full of Grace serum og Dream Steam tonertablett bidra til å lindre tørr, stram og ukomfortabel hud.

Honning
Honning er full av næring og er naturlig antiseptisk, antibakteriell, antioksiderende og sopphemmende. Den er også en naturlig fuktgiver som tiltrekker seg fuktighet og bevarer den, noe som gjør den til en herlig og mild fuktighetsgiver.


Rensen Ultrabland er et perfekt valg for hud som lett blir irritert, med sin ultra-milde blanding av mandelolje, rosevann, bivoks og honning. Den lar seg lett fjerne med en klut eller bomullspad fuktet i varmt vann. Ambrosia barberkrem inneholder honningvann, havremelk og blå kamille-olje for å hindre sårhet ved barbering, og Honey I Washed The Kids såpe er mild nok til ung hud, takket være sin blanding med beroligende honning og aloe vera. Om huden din er spesielt sår og irritabel, bruk den sammen med Honey Bee badebombe for å roe ting ned.

Kakaosmør
Kakaosmør reagerer på kroppstemperaturen og smelter over huden, etterlater den mettet,glatt og hydrert. Den hjelper med å redusere kløe og er derfor spesielt passende for sår og sensitiv hud. 


Sympathy For The Skin hånd- og kroppskrem inneholder en blanding av kakaosmør, bananer og mandelolje som gir næring til og gjør huden myk. Den inneholder også sandeltre som er anti-inflammatorisk og kjølende, så den er perfekt for eksem-plaget hud. Celestial ansiktskrem ble spesielt formulert for tørr og trøblete hud. Den inneholder fair trade økologisk kakaosmør, fersk ekstrakt fra dueorkideér, mandelolje og mandelmelk som forhindrer tap av fuktighet og beroliger huden.

For å få best resultat fra alle disse produktene, husk å behandle huden din forsiktig. Unngå skrubbing, bruk lunket vann i stedet for veldig varmt vann og beskytt huden din fra solen.


Om du fremdeles er usikker på hvilke produkter du skal velge, ikke glem at vi tilbyr gratis demonstrasjoner og prøver i våre butikker, og vi forsøker å inkludere en tester eller to i hver ordre bestilt over nett. Om du skulle være så uheldig at et av våre produkter forårsaker en reaksjon på huden din, la oss få høre fra deg og vi vil hjelpe deg å finne et mer passende alternativ. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar