tirsdag 3. mai 2016

Redningen for farget hår

Gi hjelp og pleie til ditt hardtarbeidende fargede hår!

Enten du liker å eksperimentere med alle regnbuens farger eller bare forbedre det dine foreldre ga deg, så kan farget hår kreve mye vedlikehold. Det er fordi hårstråene dine er laget av tre lag: det ytre skjellaget av keratin, det midterste fiberlaget som heter korteks og som også er laget av keratin, og den innerste margen medulla som består av runde celler med luft mellom. Disse lagene beskytter håret ditt og avgjør styrken og fargen. Naturlig blondt hår kan mangle det innerste medulla-laget, noe som betyr at blondt hår kan være finere/tynnere enn brunt hår. Når det gjelder syntetisk farging er det det midterste laget - korteks - vi er spesielt interessert i.


Dette laget inneholder et naturlig pigment kalt melanin som bestemmer hårfargen din. For å endre denne fargen, må syntetiske fargestoffer åpne hårstråene litt, for så å trenge inn i korteks og endre pigmentet. Ettersom ditt hårs naturlige olje, sebum, da vil få vanskeligheter med å fordele seg nedover det ødelagte og ruglete skjellaget, kan denne prosessen etterlate håret ditt mer tørt og skjørt enn normalt. Henna derimot, virker som polering og beskytter hårstrået i stedet for å bryte seg inn i korteks. Du kan lære mer om denne formen for naturlig hårfarging her.

Jakten på den perfekte fargen kan derfor gjøre håret ditt tørt og skjørt! Heldigvis har vi en hel rekke med produkter som kan hjelpe deg med å holde håret glatt og levende.

Prøv en hårkur
Disse hjelpende maskene vil gi deg profesjonelle resultater hjemme som kan vare opp mot seks uker. Bruk dem regelmessig for et blendende resultat og disse skal, i motsetning til mange andre hårkurer, tilføres tørt hår. Eteriske oljer, fersk frukt og grønnsaker absorberes lettere i tørt hår, i forhold til vått, sjamponert hår som allerede er mettet. En tørr påføring gir håret ditt en bedre sjanse til å trekke til seg all næringen. Etter påføring, pakk håret ditt inn i et varmt håndkle, smør samtidig på en ansiktsmaske og la alt få virke i 20 minutter mens ingrediensene gjør sin magi for håret ditt!

Hårkurene spesielt laget for farget hår er H’Suan Wen Hua og Jasmine and Henna Fluff-Eaze. H’Suan Wen Hua er laget med økologiske egg fra frittgående høns, ferske bananer og avokadoer som gir styrke til skadet hår og tilfører fuktighet til dehydrerte tupper. Uttrekk fra einerbærblad og kanelblad stimulerer røttene og gjenoppliver den generelle tilstanden til håret ditt. Jasmine and Henna Fluff-Eaze inneholder uttrekk fra rød henna som beskytter fargen og gir nydelig skinn til brunetter, uten å endre fargetonen din. Olivenolje gir næring til hvert hårstrå, mens hvetekimolje er rik på gjenoppbyggende vitamin E, som opprettholder sunt hår.


Rens håret med omtanke
For å motvirke skjørhet, bruk en fuktighetsgivende sjampo på ditt fargede hår. Produkter som Rehab tilbyr fantastisk rensing ved bruk av havsalt og papaya, men beskytter i tillegg håret med jojobaolje og extra virgin olivenolje. Sistnevnte forbedrer i tillegg hårets strekkstyrke, noe som betyr at når du børster håret er det i stand til å strekke seg heller enn å brekke! Videre er fersk mynte og rosmarin velkjente for sine herlige gjenoppbyggende kvaliteter på hodebunnen, som igjen er nøkkelen til sunt hår.

Fairly Traded Honey er en mild, gjenoppbyggende sjampo laget med bivoks og neroliolje som etterlater håret skinnende og hydrert. Det høye innholdet av honning fungerer som et naturlig konserveringsmiddel i dette produktet og renser hodebunnen mildt uten å strippe huden for fuktighet. Bergamottolje bringer fargen fram og gir lokkene dine en skinnende glans.

For å temme farget hår som nekter å legge seg flatt, strekk deg etter en flaske med Cynthia Sylvia Stout. Denne sjampoen med vegansk øl og konjakk etterlater håret en følelse av fantastisk glans og herlig duft. Eddik og fersk, økologisk sitronjuice oppmuntrer hårskjellene å legge seg flate, noe som gjør denne sjampoen perfekt til å redusere brusende hår og gi deg glatte, skinnende lokker.

Alle som liker å tilbringe litt ekstra tid i sengen om morgenen burde prøve Godiva sjampobar. Denne baren kombinerer balanserende ylang ylang og næringsgivende kakaosmør og macadamianøtt-olje som gir deg sjampo og balsam i ett og samme produkt, og sparer deg litt ekstra tid. Kamelia- og gardeniaoljer pleier håret og gjør det glatt, mens berusende sjasmin gir en uimotståelig parfyme.

Blousey er en styrkende banansjampo, som ble laget for å beskytte og gjenoppbygge stresset, farget hår. Avkok fra Fair Trade økologisk nellik og stjerneanis stimulerer blodsirkulasjonen i hodebunnen som fører til sunne røtter, mens fair trade økologisk kakaosmør hydrerer tørt hår og bringer det tilbake i balanse. En gjenoppbyggende og beroligende sjampo for hår som trenger litt hjelp.


 Balsamér som aldri før
Straks håret er mildt renset, velg deg ut en farge-vennlig balsam fra vårt sortiment. Neroli-rike Happy Happy Joy Joy pleier og gir næring til uttørket hår og gjør det sunnere og sterkere (i tillegg til nydelig parfymert!). Grapefrukt og appelsinblomst gir en glatt finish til farget hår og rose beroliger sinte og irriterte hodebunner. Mandelmelk er en skjønnhets-tonic, som etterlater håret silkemykt.

American Cream balsam gir en næringsrik og hydrerende effekt uten å tynge, og gjør den perfekt til å gi vitalitet og «sprett» i håret. Honningvann gir fuktighet og lavendel hjelper med å balansere oljene i hodebunnen som gjør røttene sunne. Denne balsamen gir skinnende hår som er fullt av liv og bevegelse.

Nyt en dyp, gjenoppbyggende behandling med Retread balsam. En base av agar agar-gelé hjelper med å nære skadet hår uten at det føles mettet, mens avokado- og nerolioljer hydrerer splittede tupper og bidrar til å stoppe videre skade. Bruk denne rike balsamen på tørst hår og se en gradvis endring til balanse.

For de av dere som nyter godene fra produkter i fast form, prøv Jungle balsam. Fair trade økologisk kakaosmør smelter inn i håret og næring fra ferske fikener og avokadoer trekker inn i hvert hårstrå. Ferske bananer styrker farget hår og etterlater håret ditt tropisk duftende.

For å beskytte ødelagte hårstrå fra ytterligere skade, følg opp rutinen din med R&B leave-in balsam. Den ble originalt designet for afrohår som er krøllet nok til å stoppe sebumen fra å rekke ned til endene på håret. Dette produktet er rikt på fair trade kakaosmør og olivenolje som etterlater håret fabelaktig skinnende. Fordel en liten mengde på fingertuppene og stryk den gjennom fuktig eller tørt hår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar