torsdag 28. april 2016

Bedre med alderen?

Ikke aksepter tørr hud og tørt, brusende hår som en naturlig del av aldringsprosessen når det finnes så mange måter å gjøre det beste ut av huden du har…
Å aldres er et privilegium, men det føles ikke alltid slik. Mens selvtilliten som kommer med alderen er uvurdelig, kunne vi med glede ha levd uten rynker, tørr hud og brusende hår som følger med på reisen.

En kombinasjon av eksterne og interne faktorer, inkludert påvirkning av solstråler og synkende østrogennivå, forårsaker tegn på aldring i huden. Som et resultat av det, merker de fleste en økning i tørrhet, rynker og tynnere hud og hår. Samtidig starter kollagenet – stillaset som holder huden din oppe – å reduseres, slik at huden din mister fasthet og begynner å sige.


Myk, glatt hud
Foruten kosmetisk kirurgi finnes det dessverre ingen mirakelkur mot rynker. Når det er sagt, en god fuktighetskrem kan enkelt forbedre hudens tekstur og hudtone dramatisk, bare ved å holde den myk og hydrert. Våre fuktighetskremer er stappfulle av naturlige ingredienser, som honning, Fair Trade sheasmør, nattlysolje og jojobaolje som alle mykgjør huden og beskytter mot tørrhet, i tillegg har vi et godt utvalg av solbeskyttelser som skåner huden mot solen.
Disse vegetariske ingrediensene vil gi næring til huden og danne en beskyttende barriere mot ytre faktorer. Om du ønsker å se noen år yngre ut, vil det lys-reflekterende pigmentet ‘magic orange’ som finnes i noen av våre produkter gi en umiddelbar oppmyknende effekt og bidra til å viske ut smilerynkene.

Glade hender
Huden på oversiden av hendene våre er ganske tynn, akkurat som huden på brystet vårt er det. Hyppig håndvask med harde såper kan føre til tørrhet og sprekker, og få av oss gidder å tilføre fuktighet eller solbeskyttelse, selv om hendene våre er eksponert for elementene hele tiden.

Om hendene dine ikke viser seg fra sin beste side, bruk en oljebasert såpe som ikke inneholder harde skumagenter eller den veldig uttørrende anti-bakterielle agenten triklosan. Movis såpe vil ikke strippe sensitive hender for fuktighet, og om du følger opp med en intensiv håndkrem som Helping Hands etter hver håndvask, bad eller dusj, vil de snart føles glatte, myke og velpleid. Har du såre, tørre neglebånd vil en daglig dose av Lemony Flutter neglebåndskrem hjelpe deg å bli kvitt hard hud. Gi ekstra tørre hender et tynt lag av denne før du legger deg og ta gjerne på et par tynne bomullshansker, og når morgenen kommer vil hendene dine være supermyke.


Flotte føtter
Ikke glem føttene dine bare fordi de er gjemt bort i sko og sokker. Etter som vi blir eldre vil huden på føttene starte å tørke ut, vi mister fettlagrene i putene under føttene og sirkulasjonen svekkes. Som et resultat av det vil huden på sålene og hælene våre bli tørre og læraktige, og neglene blir skjøre.

Heldigvis, litt ekstra og regelmessig vedlikehold er alt som trengs for å holde føttene myke og komfortable. Etter å ha myknet opp huden i et bad eller en dusj, bruk en skrubb som Pumice Power på den harde huden rundt hælen, stortåen og de øvre «putene» under foten din. Deretter påfører du en avkjølende fotkrem som Pink Peppermint, som vil gi fuktighet til føttene, leggene og mykgjøre neglene, i tillegg til at peppermynten i den vil stimulere blodsirkulasjonen. Etter en lang dag på føttene er det godt med en fotmaske, så smør på Volcano og legg deg bakover i 20 minutter mens den stimulerer sirkulasjonen og mykgjør hard hud. 

Bruse-fritt hår
Gjør grå hår sin inntreden? De fleste av oss finner våre første grå hår rundt 30 års-alderen og kan videre forvente at minst halvparten av håret vil ha blitt grått innen vi fyller 50. Selv om grått hår kanskje ser og føles grovere, så er det faktisk finere. Det ser rett og slett grovere ut fordi oljekjertlene i hodebunnen produserer mindre sebum etter hvert som vi eldes, og resulterer i tørrere hår med en tendens til å bruse. Mange av oss farger håret eller bruker stylingprodukter for å bekjempe disse problemene, noe som ofte gjør tørrheten enda verre.

Løsningen? Bruk ukentlig en hårmaske som R&B Hair Moisturiser for å gjøre det mer håndterlig og silkemykt. Om ditt hår ser og kjennes tynnere, noe mange av oss oppdager når vi blir eldre, prøv Big sjampo og Big balsam for å tilføre mykhet og volum.


Ved å følge noen enkle forebyggende knep kan du nyte din modne alder uten å bekymre deg altfor mye om de små endringene som skjer med kroppen din. Vår oppfatning er at mennesket er vakkert i alle sine faser av livet, selv om de fleste av oss trenger litt kosmetisk hjelp av og til for å tro på det selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar