onsdag 20. april 2016

Ikke en hvilken som helst rose...

Vi elsker å bruke rose absolutt og roseolje i våre produkter, og vi er nå en av verdens største forbrukere av ren roseolje og rose absolutt!

Siden 2005 har vi kjøpt begge disse ingrediensene direkte fra vår produsent i Senir, Tyrkia. De arbeider med over 3000 lokale bønder som destillerer olje og absolutt i verdensklasse fra kronbladene til Damask-rosen. Den første roseoljen ble laget av perserne og helt siden da har det vært et velkjent tyrkisk produkt.


Rosene blir plukket ved daggry av lokale innbyggere og romfamilier, og er den beste roseolje som er å få tak i. Roseplukkerne må stå opp før daggry for å få den beste avkastning siden oljen som gir rosen dens karakteristiske lukt begynner å fordampe når solen stiger opp. Roseolje er en verdifull ingrediens, og for å lage én kilo olje trengs det hele 1.866.666 roser! Premien vi betaler for hver kilo olje går til å drive (og den første byggingen av) en lokal barneskole i Senir.

Oljen og absolutten lukter ganske forskjellig fra hverandre. Som Agnés fra vårt innkjøpsteam observerte, så er roseoljen «svært søt med en honningpreg over seg», mens absolutten «…er mer som rosene i åkeren….den har en grønn note og har beholdt fylden av rosens karakter». Både absolutten og oljen bærer den karakteristiske blomstrende duften av rose, og vi bruker dem både i våre produkter og i våre Gorilla parfymer.


Roseolje har lenge vært brukt for sin kosmetiske fordeler; den er effektiv på huden for å berolige, redusere rødhet og irritasjoner. Den har lenge vært sett på som en toner, og brukes til å behandle kviser og gi næring til huden, mens i aromaterapien er den kjent for sin oppløftende kvalitet og er til og med sagt å ha en effekt som afrodisiakum. Den olivengrønne oljen utvinnes fra kronbladene på blomsten via en destillasjonsprosess, og det menes at dette er den første eteriske oljen fra blomster som er destillert.

Rose absolutt er også laget fra kronbladene, men gjennom en prosess kalt løsemiddelekstraksjon. Vår absolutt kommer fra damaskrosen, men også andre arter av roser kan brukes til å produsere olje og absolutt. Vi får også vår rosevoks fra den samme tyrkiske produsenten og er et biprodukt som hentes inn under prosessen med å lage absolutt. Massen blir vasket med alkohol for å fjerne absolutten og voksen som blir til overs kan brukes som en rik, naturlig base i våre leppepomader, hodebunnsbehandlinger og i noen av våre Emotional Brilliance øye- og leppefarger. Den er utrolig beroligende og er perfekt for tørr eller sensitiv hud.


En av våre ansiktsrenser – Ultrabland – er basert på en middelaldersk formel for kaldkrem. Den ble oppfunnet av den romerske legen Galen, men der hvor han laget en miks av bivoks, olivenolje, vann og rosekronblader er vi i stand til å spre vår rose absolutt i vann for å lage rosevann. Dette, sammen med mandelolje, bivoks og honning utgjør basen i vår Ultrabland. Denne rensen er svært effektiv; honningen mykgjør og pleier huden, og har en antiseptisk kvalitet, mens rosevann og rose absolutt reduserer rødhet og hjelper med å balansere huden.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar