torsdag 10. juli 2014

10 ting du ikke visste om Persille

Persille får ikke kreditten den fortjener. Den er oftest brukt som garnityr til middagen der den kanskje blir lagt til side på tallerkenen. Vi har flettet den inn i vår Parsley Porrige Soap, dette pga at dens fordeler og bruksområder som oftest går ubemerket hen.Kombinasjonen av persille med eksflolierende havregryn, og rensende tea tree olje gjør dette til den perfekte såpe til dyprens. Samtidig lar den deg føle deg squeaky clean


For å gjøre stas på vår nye såpe bestemte vi oss for å fortelle deg 10 ting du kanskje ikke visste om persille.

1. Det er verdens mest populære kulinariske urt.Persille ble for første gang nevnt i 42 e.Kr., denfinnes nå i dagligvarebutikker året rundt, og dyrkes over hele verden. Navnet er gresk og stammer fra ordet "stein selleri". Den er det mest populære garnityret tilhører gulrotfamilien.


2. Den inneholder mer C-vitaminer enn appelsin!


Med 133mg C-vitamin per 100g, har persille 3 ganger mer enn appelsin! De vitaminrike bladene gjør den et bra ingrediens i smoothies og fruktjuicer. Ikke bare er C-vitamin bra for den generelle helsen, men det hjelper deg også å komme forterer over en forkjølelse.


3. Legg vekk tyggegymmien...


Persille inneholder klorofyll, som er antatt å ha anti-bakterielle egenskaper. Mens du tygger på disse grønne bladene vil vond lukt og bakteriene som forårsaker dårlig ånde fjernes. Persille er ikke lett å ta med seg i lommen, men prøv våre veganske, konserveringsmiddel-frie Toothy Tabs, alt du trenger er en tannbørste!


4. Persillete ble en gang brukt til å regulere menstruasjonssykluser


Persillete ble brukt til å regulere menstrasjonssykluser, og den ble også brukt etter fødsel da det forårsaket livmorsammentrekninger. Dette er pga apiolen som finnes i persille, en bestanddel av det kvinnlige hormonet østrogen. Det er dette som er grunnen til at gravide kvinner bør unngå å drikke persillete.

5. Fersk fra fryseren


Den beste måten og oppbevare persille er å fryse den, da holder fargen seg og den holder seg fersk! Bruk fryseren til å holde urtene dine ferske hele året!

6. Persille er en oppofrende urt


Persille er din gode venn i hagen, den vil trekke skadedyr til seg så de andre plantene dine overlever. I tillegg til å være et godt tilskudd i hagen, både som skadedyrkontroll og plukkeformål er persillen også en toarig plante.

7. Kom hit vitamin K!


Samtidig som den er stappfull av vitamin C, inneholder persille også masser av vitamin K. Vitamin K gjør huden mer elastisk, og hjelper med å redusere rødhet i huden. Det er ingen tilfeldighet at vi bruker ferske bunter persille i vår Parsley Porrige såpe sammen med havre, som skrubber og gir en glød til huden over hele kroppen.


8. Redd huden


Når blader og urter blandes i fuktighetskremer hjelper de å fukte huden, noe som gjør de til ideelle ingredienser for hudpleieproduktene våre. Persille er også kjent for å redusere svarte prikker og misfarge, den minsker irritasjon og skaper en sunn glød.

9. Den helbrende hånd


Persille er en superkur for sår som gror og for insektbitt. Den har både anti-inflammatoriske og anti-bakterielle egenskaper som reparerer og oppretholder elastiteten til blodkarene dine. Dette hjelper sår å gro og fungerer også som smertestillende.

10. En applaus til persille!


De eteriske oljene i persille har blitt brukt som for å styrke håret og å stimulere hodebunnen. Å massere denne urteblandingen i hodebunnen stimulerer sirkulasjonen og forhindrer at den blir tørr.


Det er helt sikkert, persille er helt klart mye mer en et krydder! Det er et kraftverk av næring, herlig for huden og en fantastisk ingrediens i vår nye Parsley Porridge Soap. Ta med deg et stykke og se hva persille kan gjøre for deg! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar