onsdag 22. april 2015

Lær om henna hårfarge

Lenge før LUSH ble LUSH, studerte med-gründer og oppfinner Mark Constantine til hårtrikolog – dvs. en som studerer helsen til hår og hodebunn, og han arbeidet også som frisør over flere år. Han har over 30 års erfaring om emnet og har arbeidet med hennaformler siden slutten av 70-tallet. Han har til og med skrevet en bok om naturlige hårfarger. Når det kommer til hår, så er Mark vår ultimate ekspert. 

Siden det er gått mange år siden han begynte å arbeide i en hårsalong (nå bruker han mest tiden i laboratoriet sitt for å utvikle nye produkter og parfymer) gikk Mark nylig tilbake til salongen for å lære en gjeng med elever om henna. Om du noen gang har hatt spørsmål om, eller strevd med å påføre henna på best mulig måte, så har vi filmen som viser Mark lære bort sine triks og lærdom her: 


Hvordan velge riktig farge for ditt hår
Det er fire nyanser av LUSH henna (tidligere kjent som Les Cacas) å velge mellom og å bestemme seg for hvilken farge du har lyst til å prøve kan være vanskelig! For å hjelpe deg å bestemme hvilken som er perfekt for deg, sjekk ut beskrivelsene nedenunder eller kontakt oss for personlig veiledning. Det første du må gjøre er å tenke gjennom hvilket resultat du ønsker å oppnå.

Caca Noir: Om du har mørk brunt til svart hår, kan du forvente en mørk, blå-svart indigofarge. Vi anbefaler ikke Noir for lyse hårfarger siden den inneholder mye indigo, noe som naturlig gir en blålig grønn tone. Om du har lysere hår og ønsker å farge det mørkt, må du derfor starte med en varmere farge som Rouge eller Marron, før du går over til Brun eller Noir.

Caca Brun: Musebrunt, medium og mørkt brunt hår kan forvente en glansfull, enhetlig og rik kaffebrun farge med Brun. Lyst blond og grått hår vil bli mange toner mørkere, men forvente seg et grønnlig skjær. Ved å da enten farge det en gang først med en varmere farge eller legge flere lag med brun, vil du få en mørkere brun farge og utvikle den videre.

Caca Marron: Om håret ditt har en veldig mørk farge, vil du med Marron få et skinnende blankt hår med antydning av rødt i solskinnet. Medium brunt hår vil få en ganske varm rød-brun tone med mye glans. Marron gir en mye mer livlig og energisk effekt på lys brunt, blondt og grått hår, og etterlater det med en mer dramatisk rød-brun farge. Om du allerede har rødlig hår, vil Marron mørkne og forene fargene, gi håret en dypere glans.   

Caca Rouge: Rouge gir rød glød til brunt og svart hår i sollyset. Det har en svært energisk effekt på lysere hårfarger, så forvent klare resultater! Rouge kan lyse opp blondt og grått hår til flammende rødt, og gi en nydelig helhetlig farge til rødblonde.

Fordi henna er plantebasert og ikke en syntetisk farge, vil alle oppnå forskjellig resultat avhengig av deres opprinnelige hårfarge, så vi kan ikke gi deg fasiten på hvordan det nøyaktige resultatet vil bli. Men her er noen før- og etter bilder av LUSH medarbeidere og venner som vil gi deg en bedre idé om hvor nydelige resultatene kan bli.


Ikke glem å ta en test!
Vi ønsker at du skal elske din hennafarge, så vi anbefaler deg å ta en test i litt av håret før du tar full påføring. Vær sikker på å inkludere grått hår om du har, slik at du får en så nøyaktig test som mulig. Hårfargen din vil fortsette å utvikle seg opp mot 3 dager etter at du har vasket ut hennaen, så vær tålmodig. Om du liker resultatet etter at 72 timer har gått, da kan du trygt påfør fargen i resten av håret ditt. 

NB! Om du er blond må du være forsiktig med hennafarging, spesielt om du har tenkt å bli blondine igjen i nærmeste framtid. Hennafarging gir et fint resultat om du er blond, men kjemisk behandling før du er helt sikker på at hennaen er ute av håret kan medføre uønsket misfarging. Årsaken til det er at kjemisk bleking bryter ned strukturen i håret og trekker hennafargen med seg inn i hårstrået.


Alt du trenger for en perfekt henna behandling

• Din Caca-blokk
Ultrabalm for å beskytte hårlinjen og ørene mot farge
• Gummihansker
• Bolle (som tåler varme)
• Kjele
• Avispapir for å beskytte gulvet
• Mørke håndklær for beskytte skuldrene
• En tresleiv å røre med
• Hårklemmer til å holde hår unna med
• Sjampo og balsam
• Plastfolie (valgfritt – om du dekker fargen med plast vil du få et rødere/varmere resultat)

Nå som du har fått skinnende, rikt farget hår kan det være lurt å behandle håret ditt med Jasmine and Henna Fluff Eaze mellom fargingene. Denne hårkuren er fylt med næringsrik jojobaolje og brasiliansk nøtteolje som vil gi håret ditt fuktighet i dybden og holde det mykt og skinnende, perfekt å bruke på farget hår. 


Hvordan påføre henna i 5 steg

1. Brekk opp din Caca-blokk til grove biter og legg dem i en bolle som tåler varme. Tilfør kokende vann, først litt sparsomt, men nok til at bitene begynner å smelte og du får rørt alt sammen til en masse. Konsistensen skal være som en tynn grøt, tilfør mer vann om nødvendig.

2. Plasser bollen over en liten kjele med småkokende vann for å holde massen myk og varm under påførselen, men pass på at fargen ikke blir så varm at den brenner huden til den som skal fargebehandles. (Om du ikke setter fargen over vannbad vil den avkjøles og stivne fort, og det blir vanskelig å gjennomføre. I tillegg blir fargeresultatet bedre om fargen er varm når du tar den i.)

3. Påfør fargen i seksjoner ved å bruke en børste eller kun dine hender (ikke glem hansker!), begynn ved bakhodet og jobb deg framover. Mark anbefaler å påføre fargen på røttene først, fordi tuppene/endene er mer porøse og vil ta til seg fargen raskere, mens det vil ta lengre tid for hårrøttene.

4. La hennaen sitte i håret fra 2 - 4 timer (vi anbefaler minst 3 timer for å være på den sikre siden!)

5. Vask ut hennaen fra håret ved å bruke varmt vann, sjampo og balsam. 

Våre hennafarger er 100% naturlige og har en pleiende base av mykgjørende kakaosmør. Fargene legger seg som et beskyttende og pleiende filter utenpå hårstråene, noe som gir et glansfullt, mykt og fyldig hår.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar