fredag 17. april 2015

LUSH-inspirert oppskrift: Jordbær og rose sorbet

Ikke bare stopp og lukt på rosene – spis dem! 

Du har mest sannsynlig luktet på roser mange ganger, men hva med å spise dem? Vi er alltid på leting etter måter å lage LUSH-inspirerte godbiter på og denne gangen fikk vi hjelp av en ekspert. Mikaela Reuben er næringsspesialist som driver med coaching og lager mat av rene råvarer. Hun vil dele oppskriften på denne herlige rose- og jordbær sorbéen med oss, som inneholder hjemmelaget roseuttrekk – hvor luksuriøst er ikke det!?


Vi lager vårt eget roseuttrekk på LUSH-kjøkkenet ved å bruke nydelige, håndplukkede damaskroser fra India. Vi trekker kronbladene i kokende vann en stund, siler vekk bladene og vi får en duftende og vitaminrik rosete. Vi bruker den bl.a. i vår Lovely Jubblies brystkrem sammen med kaldpresset eteriske oljer og honning fra appelsinblomsten som sammen toner og strammer opp huden på brystpartiet.

Rosebladuttrekk utgjør også den beroligende og næringsrike basen i våre Emotional Brilliance eyelinere og øyenskygger, sammen med hydrerende mandel- og jojobaoljer.
 
Sjekk også ut vår megapopulære Ro’s Argan Body Conditioner, nydelige og kremete Turkish Delight dusjsmoothie, søte og friske Imogen Rose parfyme, luksuriøse Rose Queen badebombe og Rose Jam Bubbleroon.


Ikke bare er roseuttrekk mildt tonende og beroligende på huden, men den smaker også fantastisk. Prøv Mikaelas oppskrift på sorbet og du vil aldri se på roser med samme øyne igjen!

ROSE- OG JORDBÆR SORBET
(nok til 2 porsjoner)

1 ss sitronjuice
3 kopper jordbær
1/8 kopp honning (maple syrup for vegan versjon)
1 kopp rosekronblader (ca. 3 roser)
1 kopp vann

Steg 1: Lag først roseuttrekk slik: Kok opp vannet og hell det over kronbladene og honningen. Rør rundt for å være sikker på at honningen løser seg opp og at rosebladene er helt dekket av varmt vann.

Steg 2: Dekk til miksen og la det trekke i 30 minutter eller til vannet har kjølnet. Du kan godt la det trekke hele dagen hvis du vil – jo lengre det får trekke, jo bedre vil smakene sette seg.

Steg 3: Så snart væsken har kjølnet, sil vekk rosebladene og hell vannet ned i en blender sammen med jordbær og sitronjuice. Kjør blenderen til du har fått en glatt smootie.

Steg 4: Hell røren i en form og sett den i fryseren.

Steg 5: Når miksen er frosset, kjør den kjapt i blenderen en gang til for å gjøre den mykere og glattere, før du porsjonerer i glass eller skåler med jordbær som pynt på toppen. Vel bekomme!


Merk: Når du skal bruke roser til matlaging, vær sikker på at de enten er fra egen hage uten sprøytemidler eller kunstig gjødsel, eller kjøp økologisk fra butikken. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar