fredag 11. september 2015

Beroligende dufter

Lukk øynene og ta et rolig, dypt innpust.
Selve handlingen med bevisst pusting gjør underverker for å håndtere stress og dempe våre nerver, men å legge beroligende dufter til luften vi puster inn tar avslapningen til et helt nytt nivå.Så nøyaktig hvordan påvirker en duft vårt humør? Den delen av hjernen som behandler dufter håndterer også følelser, så duftminner og følelsesmessige minner er nært knyttet sammen. Du har kanskje ikke tenkt over det, men vi har alle opplevd denne sammenslåingen av sansene. Kanskje du fanget opp en eim av varmt popcorn da du og kjæresten delte et kyss på kino? Eller den søte duften av kokos som tar tankene dine tilbake til en herlig tropisk ferie du tilbrakte sammen med vennene dine, hvor dere tilbragte dagene med å drikke cocktailer og sløve i solen? Eller at duften av kaffe minner om tid i godstolen med en god bok å lese i?

Fordi luktene er så nært knyttet til hukommelse, betyr en avslappende duft noe spesielt for alle. Vi har valgt noen av våre favoritter blant avslappende aroma, men det er opp til deg å snuse opp dine favoritter!

Blomster, en bukett avslapning
Når vi tenker på beroligende dufter kommer milde blomstrende dufter som lavendel, rose og kamille til våre tanker – og med god grunn! Forskning viser at å lukte på lavendelolje fremmer avslapning og hjelper oss å falle i dyp søvn, deilig for de av oss som trenger litt ekstra hjelp til å falle til ro etter en travel dag. 

Twilight badebombe

Vår drømmende badebombe Twilight med lavendel og tonka er perfekt for øyeblikkene da du virkelig trenger en flukt fra stress og mas, mens vårt tonervann Eau Roma Water med rose og lavendel gjør underverker med å berolige ditt sinn og din hud enten du er hjemme eller på farten. 

Søt og trøstende
Forestill deg å fange opp et sniff av en rik, søt vaniljeduft, kanskje er det en vaffel fylt med vaniljeiskrem eller en nybakt cupcake med smørkrem. Disse deilige duftene kan også bringe frem følelsen av komfort og avslapning, og bringer tankene dine til en varm og boblende følelse av å bli tatt vare på.

Honey I Washed The Kids

Noen av våre søteste og mest trøstende oppfinnelser viser seg også å være de mest populære blant våre kunder. Såpen vår Honey I Washed The Kids har en rik honning-karamell parfyme som både er beroligende og mykgjørende for huden, men også avslappende for sinnet. Vår massasjebar Soft Couer med kakao og honning gir sansene dine en følelse av avslapning og velvære, samtidig som den holder huden din myk og glatt i tillegg.

Treaktig og jordnær
Det er en viss følelse av ro som kommer fra en fredelig spasertur gjennom skogen. Jordnære dufter som sandeltre, røkelse og patchouli fremkaller ofte følelser av nøytralitet og rolighet, og bidrar til å holde ting jordnært og stabilt i en ellers så hektisk hverdag.

Blue Skies and Fluffy White Clouds

Når ting blir litt overveldende, vil det å synke ned i et badekar full av jordnære, meditative bobler være den perfekte løsning for en overaktiv hjerne. Len deg tilbake i badekaret med vår Blue Skies And Fluffy White Clouds boblebit og du vil umiddelbart føle kreftene til patchouli og røkelse frigi stresset og etterlate deg myk og rolig. 


Dette er bare et lite utvalg av duftende produkter som påvirker våre sanser, vi har mange flere! Også selve lukten av LUSH bringer frem en del følelser og minner for noen av oss. Har du noen favorittdufter som får fram et spesielt minne hos deg? Del dem med oss da vel!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar