fredag 18. september 2015

Har du en hårkrise?


La rekken av våre naturlige ingredienser komme til unnsetning…

Enten du ser etter volum, glans, styrke eller tekstur, så vil våre sjampoer, balsamer og hårkurer få håret ditt til å vise seg fra sin beste side.  
Det er fordi de er laget av fagmessig balanserte blandinger av naturlige ingredienser, inkludert frukt, grønnsaker, urter, oljer og smør, men også egg, honning og havsalt – og noen av dem har vært brukt som hårpleie gjennom hundrevis av år.

Her er en praktisk guide over de flerbruksvennlige ingrediensene som kan hjelpe deg med å få orden på håret…

Havsalt
Havsalt er rik på sodium, magnesium og andre mineraler som naturlig er til stede i sjøvann. Vi bruker store flak av grovt havsalt i noen av våre hårprodukter fordi det motvirker effekten av mykt vann som gjør håret livløst og flatt, og vil i stedet tilføre skinn og volum. Havsalt renser og mykgjør i tillegg håret og hodebunnen uten å fjerne altfor mye naturlig olje, noe som gir håret løft og får frem naturlig bevegelse og tekstur.

Bra for: Flatt, kjedelig og/eller livløst hår.

Finn det i: Big sjampo, Big balsam i fast form, Seanik sjampobar, Sea Spray Hair Mist.

Honning
Honning er en naturlig fuktighetsgiver og hjelper derfor hår til å tiltrekke seg og holde på fuktigheten. Den er også mykgjørende, så den vil gjøre håret mykt og glatt, tilføre glans og forbedre tilstanden til tørt eller grovt hår. Ikke bare det, den antibakterielle, antiseptiske og anti-inflammatoriske kvaliteten på honning hjelper hodebunnen til å holde seg ren og sunn, og redusere risikoen for flass og tørr, kløende hud. Ufortynnet er honningen et naturlig konserveringsmiddel som vil holde seg i årsvis uten å bli ødelagt, noe som er årsaken til at vi bruker det i stedet for syntetiske konserveringsmidler i våre selv-konserverende produkter.    

Bra for: Tørt, kjedelig og/eller grovt hår, kløende hodebunn og flass.

Finn det i: Fairly Traded Honey sjampo, Roots hodebunnspleie, American Cream balsam.

Bananer
Proteinrike bananer er stappfulle av vitamin A, B, C og E, i tillegg til mineraler som kalium, sink, jern og mangan. Når den er moden har den også soppforebyggende og antibiotiske kvaliteter i både skallet og i kjøttet. Bananer er mykgjørende og svært fuktighetsgivende, så de vil hjelpe med å pleie håret og gjøre det mykt, og gjøre det lett å kontrollere. Vi tilfører også bananer i hårpleie for å gi produktet en tykkere konsistens. 

Bra for: Tørt, skadet, bleket og skjørt hår.

Finn det i: Blousey sjampo, H’Suan Wen Hua hårkur, Jungle balsam i fast form.


Tang
Tang har unormalt høye konsentrasjoner av proteiner, vitaminer, mineraler, aminosyrer og antioksidanter, noe som kan hjelpe med å revitalisere og styrke håret, øke fuktigheten og tilføre glans. Det er også en rik kilde til jod, som stimulerer hårvekst og forebygger hårtap, og gir et tykkere, fyldigere hår. Tang gjør en utmerket jobb med å berolige og hydrere irriterte hodebunner og roer ned tørt, bruset hår, etterlater det mykt og håndterbart.  

Bra for: Tynt, flatt, tørt og/eller bruset hår, irritert hodebunn.

Finn det i: Big sjampo, Big balsam i fast form, Seanik sjampobar, Veganese balsam.

Sitron
Sitron tilfører glans til håret siden de naturlige fruktsyrene oppmuntrer hårskjellene til å legge seg flate, slik at håret reflekterer mer lys. Sitronjuice er en utmerket naturlig rens som fjerner døde hudceller og fett uten å fjerne altfor mye naturlig olje. Sitronjuice kan også brukes til å forsiktig lysne og friske opp lyst hår, og forebygge gule og grønne toner.

Bra for: Blondt hår, utemmet, bruset eller kjedelig hår, fett hår og flass.

Finn det i: I Love Juicy sjampo, Marilyn hårkur, Cynthia Sylvia Stout sjampo, Curly Wurly sjampo, Daddy-O sjampo, Veganese balsam.

Kakaosmør
Kakaosmør er høyt verdsatt for sin utrolig fuktighetsgivende, mykgjørende og pleiende kvaliteter. Den kan hjelpe med å få uryddig hår tilbake til sitt beste og etterlater det mykt, glatt og lett å håndtere. Kakaosmør kan også tilføre volum og styrke til fint hår, hjelpe det til å se mer sunt og skinnende ut. Det kan også forbedre følelsen og teksturen til hår som har blitt skadet av varmebehandling, og kan hjelpe til med å temme bruset og "elektrisk" hår.

Bra for: Langt, krøllete, tørt, skadet eller bruset hår. Fint, skjørt og «elektrisk» hår.

Finn det i: Blousey sjampo, Godiva sjampobar, Jungle balsam i fast form, Dirty Hair Cream (kun tilgjengelig på nettbutikk, midlertidig utsolgt).

Egg
Egg er blitt brukt som styrkende middel til hår i århundrer fordi de lager en beskyttende og pleiende hinne rundt hårstråene, noe som midlertidig hjelper å bygge opp skjørt hår. Det høye proteininnholdet i egg tilfører glans og styrke, forebygger at hårstråene brekker og øker elastisiteten, slik at håret vokser seg langt og sterkt. Egg er også rik på vitamin D, noe som kan stimulere til ny hårvekst.

Bra for: Tørt, svakt og skjørt hår, splittede tupper.

Finn det i: Curly Wurly sjampo, H’Suan Wen Hua hårkur. 

Peppermynte
Peppermynte har en kjølende, styrkende og "tinglende" effekt når den blir massert inn i hodebunnen, takket være det høye mentolinnholdet. Det stimulerer blodsirkulasjonen og hårsekkene, og det er sagt at det fremmer hårvekst. Peppermynte strammer naturlig porene, noe som normaliserer hodebunnens oljeproduksjon og forebygger flatt, fett hår. Den jobber også med å balansere hodebunnens PH-verdi, noe som betyr at den også kan brukes til å behandle tørre hodebunner og flass, og lindre kløe og roe irritasjon.

Bra for: Tørr og irritert hodebunn, fett hår.

Finn det i: Rehab sjampo, New sjampobar

Kokosnøtt
Kokosnøtt er rik på mangan, kopper og selen, og er en næringsrik fuktighetsgiver som gjør underverker for tørt og skadet hår. Kokosnøtten har også soppforebyggende kvaliteter, så den kan hjelpe med å motvirke flass og berolige og pleie tørre, kløende hodebunner. Kokosnøttolje etterlater håret skinnende og håndterbart, og kan forhindre elektrisitet, floker, brudd og splittede tupper.

Bra for: Tørt, skadet og/eller kjedelig hår, irritert hodebunn og flass.

Finn det i: Curly Wurly sjampo, Trichomania sjampo i fast form, Jungle balsam i fast form, Godiva sjampobar, Superbalm hodebunnsbehandling.

Nesle
Nesle inneholder vitamin A og C og er rik på jern og klorofyll. Nesle strammer huden naturlig og har beroligende og tonende kvaliteter, så det blir vanligvis brukt til å forbedre tilstanden til hodebunn og hår. Det blir også sagt at nesle reduserer hårtap og oppmuntrer hårveksten, og kan bidra med å forhindre flass.

Bra for: Fint, tynt og/eller oljete hår, flass.


Finn det i: New sjampobar, Roots hårkur.


Har du spørsmål angående hårproduktene eller ønsker du hjelp til å plukke ut rikige produkter for deg, oppsøk våre flinke medarbeidere i din nærmeste butikk for personlig veiledning eller kontakt oss på e-post: sporsmal@lushnorge.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar