mandag 11. januar 2016

Ferskt fra havet

Sagtang er en av de ferskeste ingrediensene vi bruker, fordi den blir sanket ukentlig ved havnen i kystbyen Poole sør i UK, bare minutter fra fabrikken til Lush. Det er faktisk en alge med det latinske navnet focus serratus, som gror i overflod langs hele den britiske og irske kysten, også langs norskekysten. Sagtang er olivenbrun på farge og har en tendens til å dominere de steinete delene av strandlinjen. Den vokser raskt, så det er ingen fare for at vår forsyning stopper opp.


Den ser kanskje slimete, våt og kjedelig ut, men næringsrikt tang kan hjelpe deg med å revitalisere både huden og håret ditt. Den overlever ved å filtrere ut næring fra sjøvann, og som et resultat av det inneholder den store mengder av vitaminer og mineraler, i tillegg til naturlig forekommende antioksidanter som er priset for sin hydrerende, reparerende og antialdrende egenskaper.

Takket være dens evne til å tolerere ekstreme værforhold har tang en utrolig motstandsdyktig og gjenoppbyggende evne. Den beskytter seg selv med en slimete substans som du både kan se og føle på plantens blader. Det hindrer sjøvann fra å fjerne fuktighet fra plantens innside og hjelpe den med å holde på de viktige næringsstoffene. Denne substansen er svært gunstig for hud og hår siden den har en mykgjørende effekt. Den danner en barriere på huden og bedrer hydreringen, beroliger betennelse og beskytter mot miljøgifter.

Sagtang vokser i tette matter av lange stengler som er opp mot én meter lange og 5 cm brede. Den har flate, stroppe-lignende blader med taggete kant, og disse bladene deler seg konstant i to grener etter hvert som den vokser.

Pete Miles
Sagtangen som blir brukt i våre Lush-produkter blir høstet minst en gang per uke, ved lavvann (fjære), av en lokal fiskermann ved navn Pete Miles. Tangen har naturlig nok konstant tilgang til ferskt sjøvann og kvaliteten på sjøvannet blir testet hver måned.
Gjennomsnittlig sanker Pete omtrent 25 kg med tang per tur. Han tar kun toppen av planten og etterlater røttene for å sikre videre vekst.

“Gi den tre uker og den nye planten har allerede begynt å vokse ut igjen”, sier han. “Jeg høster tangen fra forskjellige steder hver uke. Seks måneder eller et år senere drar jeg tilbake til samme sted og alt er vokst ut igjen”.


Etter at den er blitt plukket skyller Pete tangen i sjøvann for å redde hver eneste reke, krabbe eller andre sjødyr som har hatt tilholdssted i tangen. Disse blitt satt tilbake i sjøen, mens tangen blir pakket i nett. Disse veskene blir så fraktet tilbake til Lush sin fabrikk, hvor tangen blir skylt, trukket i kokende vann og så skylt igjen.

Vi bruker hele planten, så ingenting går til spille, det samme gjelder også for vårt uttrekk fra sagtangen (det kokende vannet som tangen ble trukket i) som inneholder alt slimet, vitaminene og mineralene. 

Sagtang finner du blant annet i disse produktene: 

Ansiktskremen Skin's Shangri La er en høyt fuktighetsgivende krem som beskytter mot ytre påvirkninger, og som passer utmerket både som dag- og nattkrem og er spesielt god å bruke om vinteren.

Vår bestselgende Big sjampo inneholder sagtang og gir volum, mykhet og glans. Balsamen Big i fast form bidrar også til volum og glans og gir håret ditt den beste pleie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar