onsdag 6. januar 2016

Hva gjør du for dine hardtarbeidende føtter?

Det er anbefalt for en voksen person å gå tilsammen minst 7 km i løpet av en dag, hvor føttene bærer hele vår kroppstyngde på sine skuldre. Siden føttene våre konstant er i bruk og jobber så iherdig for at vi skal kunne forflytte oss fra sted til sted, så vil litt real fotpleie gjøre susen for å holde tottelottene i tipp topp stand. Her er våre tips til hvordan du kan hjelpe føttene til et bedre liv.

Pumice Power fotskrubb
Eksfoliering
Litt daglig eksfoliering vil holde den røffe og tørre huden borte, og gir deg myk og glatt hud. Pumice Power fotskrubb er laget med pimpstein som skrubber bort død hud på fotsålene og økologisk søtappelsinolje som forfrisker og renser huden. Gir deg helt sikkert spretten tilbake i stegene! 


Fotbad
Når du er i dusjen eller i badekaret, gi tærne dine en grundig vask med såpe eller dusjgele. Dette vil holde bakteriene borte og gi deg føtter som lukter godt. Det føttene dine derimot vil elske mest, er et langvarig fotbad i varmt såpevann med mykgjørende oljer i. Vårt tips er å slippe en av våre badesmelt i baljen, sammen med en liten mengde av din favoritt dusjgele, som f.eks. Happy Hippy. Badesmelten vil hydrere og gi myke føtter, mens sitrusen i dusjgeleen vil rense og gi føttene en frisk duft. En enkel og deilig fornying!

Tørk
Å ta seg tid til å tørke føttene og tærne etter et bad eller en dusj vil hjelpe deg med å redusere sjansen for bakterievekst eller soppinfeksjon. En mild pudderdeodorant som f.eks. T For Toes absorberer fuktighet og fjerner mikrobene som forårsaker dårlig lukt med antibakterielle eteriske oljer. For blomster-duftende føtter, prøv geranium- og moringa-duftende Twinkle Toes fotpudder, laget med antiseptisk bay eterisk olje som holder føttene sunne og friske.
Pink Peppermint
Fuktighet
Enten føttene dine er plaget med tørr hud eller ikke, har de alltid godt av litt fuktighetstilførsel. Mentol-fylte Pink Peppermint fotkrem kjennes kjølig ut på huden og vil lindre slitne og trøtte føtter, mens solblom (arnica) virker beroligende på huden og fløyelsblomst (tagetes) lindrer sårhet. En sunn dose med fair trade økologisk kakaosmør vil hydrere og mykgjøre. Denne vil etterlate tottisene dine myke og oppkvikket! 

Massasje
Trøtte og slitne føtter ønsker ingenting annet enn en god massasje for å få blodsirkulasjonen til å strømme og for å fjerne spenninger i knutepunktene. Om du bruker en av våre massasjebarer vil de rike smørene og oljene hjelpe hendene dine å enkelt gli over huden, samtidig som de vil pleie føttene og gjøre dem myke og hydrerte. Kanskje er du så heldig å ha en partner som mer enn villig gir en hjelpende hånd? 

Hvile
Hvorfor ikke plassere føttene høyt for en stund? Det er noe vi gjør så altfor lite. Sett deg ned med en god kopp te, løs et kryssord eller les en bok, og legg føttene på en puff for å fjerne vekten fra dine hardtarbeidende føtter.

Volcano fotmaske
Alt-i-ett
Fotmaske er en herlig måte å holde føttene rene, friske og renset på. Volcano fotmaske er laget med kaolin (hvit leire) som renser og klargjør huden, mentol og kanel som stimulerer, ferske tomater som deodoriserer, fersk papaya som lyser opp huden og pimpstein som gir en mild eksfolierende effekt. Smør den ganske enkelt over føttene, la den virke i cirka 20 minutter mens du setter deg bakover og hviler, for så å vaske den av med sirkulære bevegelser for å fjerne skitt og død hud. Lett! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar