torsdag 3. mars 2016

Å bygge en fremtid sting for sting...

Når det gjelder innpakning er avfall et stort problem, men nytteknytter er et flott alternativ til alt innpakningspapir og klissete tape. Basert på den tradisjonelle japanske metoden å pakke inn gaver på (kalt «furoshiki») kan de gjenbrukes mange ganger etter at du har gitt det bort. Det mest interessante om noen av våre nytteknytter er likevel hvor de kommer fra.


«Det er ikke bare våre ingredienser som har en flott historie. Det har også vår innpakning; våre vakre nytteknytter og gavepapir, i tillegg til forholdet vi bygger til våre leverandører. Mye går inn i hver av disse tingene og gjenbrukbar innpakning er et av de beste eksemplene på hva vi står for.» - Karen Moll, Lush Packaging Buyer


Janjri Trivedi vokste opp i India og arbeidet i sin families bedrift som håndlager møbler ut av resirkulerte materialer. Fra ung alder av ble hun inspirert av kunsten ved å gjenbruke, og i mange tilfeller, gjenoppfinne med resirkulerte materialer. Så da et massivt jordskjelv traff regionen Kutch i India ville Janjri gi noe tilbake til håndverkerne i området. Hun ble inspirert av deres pågangsmot til å fortsette sitt arbeid, til tross for de ødelagte forholdene de befant seg i. Det var slik Re-Wrap ble til.

Kutch var et av de områdene som ble verst rammet av jordskjelvet og etterlot nesten én million mennesker hjemløse. Hun oppmuntret de vanskeligstilte kvinnene i Mysore til å kombinere deres tradisjonelle ferdigheter med moderne design, og slik begynte de å lage nytteknytter, vesker og tilbehør – alt laget av resirkulert og økologisk bomull.


Ferdige nytteknytter venter på å bli en del av vår Honey gaveeske.

Hun ansatte nærmere 80 lokale kvinner, og mange av dem med eneste inntektskilde i sin familie. Denne selvfinansierte virksomheten utstyrer sine underpriviligerte ansatte med syferdigheter og gir dem en levelønn som brødfør deres familie og sender barna på skole. Alle mottar pensjon og familieforsikring, og lunsj og fersk frukt fra en lokal hage blir servert gratis hver dag.

Janjris dedikasjon til å bygge en bærekraftig organisasjon som gjør en forskjell i samfunnet fortsetter å vokse og lokale kvinner blir stadig ansatt. Et nytt kooperativ, med tilholdssted en time unna Mysore, ble åpnet i 2014 med kun 20 medlemmer som også er blitt lært opp til å lage resirkulerte og gjenbrukbare bomullsvesker, gaveinnpakning og kjøkkentilbehør. Begge kooperativene streber etter å gi sine medlemmer den uavhengigheten og ferdighetene de trenger for å føle seg trygg i det de gjør.


«Vi kan sammenligne Re-Wrap med alt vi prøver å gjøre hos Lush», sier Karen. «De er forpliktet til å lage bærekraftige alternativer til plastikkposer og gavepapir, og alt der er laget for hånd av kvinner som blir betalt rettferdig og som er stolt over sitt arbeid. Det er styrkende bare det å være rundt dem.»

I dag er LUSH en av Re-Wraps største kunder og vi har bygget opp et godt og solid samarbeid. Du kan lese mer om kooperativet Re-Wrap ved å følge denne linken.


 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar