tirsdag 22. mars 2016

En naken fremtid

Hvorfor ikke kutte ut emballasjen i år? Massevis av nydelige massasjebarer, badebomber, såper (og mye mer) er tilgjengelige splitter nakne. De er mye bedre for miljøet og er fortsatt effektive for deg!


Jordnært
Å velge nakent er mye bedre for moder natur. En av våre svarte krukker veier omtrent 14 gram og selv om mange blir bragt tilbake til butikken for resirkulering havner mange andre som avfall. Ved å bytte til bodybuttere i fast form fra mai 2014 til juni 2015 hjalp du oss med å sikre at opptil 1572 kilo med emballasje ikke havnet på søppeldynga. Ved å velge sjampobarer i stedet for flasker over samme periode betydde at 15 millioner sjampoflasker ikke trengte å bli produsert!

Naturens fineste
Et nakent produkt har også stor sannsynlighet for å være selvkonserverende. Det betyr at produktene ikke er fylt med syntetiske konserveringsmidler for å holde seg ferske. Bakterier trenger bestemte forhold for å vokse, inkludert vann. Nakne produkter i fast form er formulert med lite eller ikke noe vann og er derfor ofte i utgangspunktet selvkonserverende. De er også stappfulle av fair trade kakaosmør som holder seg fast ved romtemperatur og som gjør det vanskelig for bakterier å vokse. Naturlig konserverende ingredienser som leire, kaolin, honning og glyserin kan derfor tilsettes uten å endre produktets faste form.

Lush’ medgrunnlegger Mark Constantine sier: «Emballasje er søppel og altfor lenge har vi vært nødt til å lide store mengder av det. Nå når sannheten om de finansielle og miljøskadelige kostnadene er blitt åpenbare for oss utfordrer kunder produsenter og forhandlere til å kutte ut innpakningen. Selskaper som oss trenger å tenke utenfor boksen og presentere innovasjoner som tillater dem å handle helt nakne produkter.»

35% av alle Lush-produkter er nå emballasjefrie og nakne… Og resten følger gradvis etter!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar