fredag 18. mars 2016

Egg til påske?

La oss se ekstra nøye på egg-industrien denne våren.

Her hos Lush er vi stolte over å være et vegetarisk selskap som promoterer dyrevelferd og slåss mot dyretesting. Våre lidenskapelige ansatte og kunder har forpliktet seg til å bruke fersk kosmetikk uten bruk av dyretesting, til tross for forskjellige kostholdsverdier, og vi driver selskapet rundt vegetariske prinsipper ved å kun bruke vegetariske ingredienser. Dette betyr at noen av våre produkter inneholder egg, yoghurt og lanolin, selv om vi sikrer deg at eggene er økologiske, at yoghurten kommer fra økologisk drevet gårder og at vår lanolin kommer fra ulla av klippede sauer, ikke fra slakterier. Vi er også bestemt på å imøtekomme våre veganske kunder ved å bruke klar merking på produktene og ved å tilby et bredt utvalg med alternativer. Så langt er hele 85% av våre produkter veganske. Vi håper dette hjelper alle som handler hos oss til å ta informerte valg på hvilke kosmetikkprodukter de ønsker å bruke.Med dette i tankene er påske en passende tid til å ta en pause fra dekorerte egg og snakke om de virkelige problemene i kjernen av egg-industrien. 

Hvorfor bruker vi som selskap egg og hvor henter vi dem fra?

Utfordre egg-industrien
Vi har brukt egg over mange år i våre hud- og hårpleieprodukter, mikset sammen med nydelige ingredienser til effektive behandlinger i Poole, UK. Selv om Lush har ekspandert voldsomt de senere årene vil vi likevel sikre oss at eggene vi bruker blir kjøpt fra gårder som håndterer antallet vi trenger, samtidig som de ivaretar en høy standard på omsorgen og pleien av hønene sine. For mange bønder er kvantiteten på antall egg som produseres viktigere enn kvaliteten. Høner som oppbevares i bur produserer opp mot 300 egg årlig på grunn av år med genetisk manipulasjon og ingen fysisk aktivitet. Når vi ser på studiene som sammenligner det å legge et egg for en høne er det samme som å løpe et halvt maraton for et menneske, så er disse tallene sjokkerende. Mens ville høner kun legger rundt 10 til 15 egg per år, legger burhøns gjennomsnittlig 1,18 egg per dag (!), og det viser oss det forferdelige fysiske og mentale stresset hønene lever med.

Til tross for all publisitet disse forferdelige forholdene har fått i media, så kommer likevel nesten halvparten av alle egg som blir solgt fra burhøns. Å bruke egg fra denne industrien er helt utenkelig for oss, så vi er helt ubøyelig og konsekvent på at vi kun ønsker å arbeide med bønder som gir høy standard med pleie for sine høner. Helt siden 2005 har vi konsekvent handlet våre ferske, økologiske egg fra frittgående høns fra en gård som ligger 50 mil nord for Poole, drevet av Ben og Andrew. Regelmessige besøk viser oss omsorgen de legger ned for å sikre at hønene deres har en trygg og sunn livsstil, fra den økologiske maten de spiser til den romslige plassen de disponerer. Sjokkerende nok er Ben og Andrews gård bare én av 5% som møter standarden på økologiske egg fra frittgående høns. Dette betyr at hønene de holder har et stort område å bevege seg fritt på, med ikke mer enn seks høner per kvadratmeter ifølge økologiske kriterier. Ved å holde hønene aktive og stimulerte med bevegelsesfrihet og ved å gi dem økologisk mat, så har hønene en sunnere eggproduksjon enn sine innburede kusiner, og de produserer omtrent ett egg per uke. Dette er et mye sunnere antall å håndtere for hønenes kropper og gir en god statistikk i forhold til de sjokkerende tallene industrien gir.Linken mellom sunnere høner og sunnere egg er klar. Ulikt burhøns som produserer mer vannaktige, blekere egg, har eggene til våre høner en rik og dypt farget plomme som en direkte konsekvens av deres sunne livsstil. Hvert av disse eggene kan inneholde seks gram proteiner og fem gram med sunt fett, noe som gjør dem perfekt til bruk i våre fine kosmetikkprodukter.

Så hvordan bruker vi eggene?

Splittende hårstrå
Siden eggene er rike på vitamin A, D og E, som fremmer glans og tekstur til håret samtidig som de beskytter mot UV-stråler, så elsker vi å bruke dem i våre hårpleieprodukter. Det høye svovelinnholdet i egg er en mild og effektiv behandling mot kløende og flassende hodebunner, det opprettholder en sunn hudstruktur og styrker bindevev. Det kan hjelpe håret ditt å bli sterkere og mer skinnende. 

Vi mikser ferske, økologiske egg med fersk avokado og økologiske bananer i vår H’Suan Wen Hua hårmaske slik at tørste hårlokker kan absorbere alle de rike og styrkende ingrediensene i forkant av sjamponering. Siden egg er en naturlig emulgator vil de også hjelpe med å binde ingredienser sammen, noe som gir produkter som H’Suan Wen Hua en tykk, næringsrik tekstur som er tilfredsstillende å påføre håret.

Tro det eller ei, vi nytter også eggenes godhet i vår lille Shine So Bright hårbalm. I et produkt som er designet for å forhindre splittede tupper vil de naturlige proteinene vi finner i egg forbedre strekkstyrken i håret, noe som betyr et sterkere hår og derfor mindre sannsynlighet for splitting av hårstrå. Når det blir brukt i en balm som skal sitte i, vil fettet i eggeplommen legge seg som en kappe rundt hvert hårstrå og fungere som beskyttelse mot miljøskader.

Mat for ansiktet
Egg har også herlige fordeler når det blir påført huden, så vi elsker å bruke dem i våre ansiktsmasker. Som en naturlig høy kilde til retinol (en sammensetning inneholdende vitamin A som ofte er tilført mange såkalte «anti-aging» produkter) kan egg hjelpe hudfargen å beholde en sunn glød ved å fjerne døde hudceller og regulere oljeproduksjonen. Egg inneholder også lutein, et organisk pigment som farger eggeplommen, og det er sagt at det skal beskytte huden fra UV-stråler og opprettholde hudelastisiteten.

I vår Brazened Honey ansiktsmaske arbeider den eksfolierende og rensende handlingen i retinol med fersk, økologisk limejuice og ingefærrot, og gir en sunn glød til huden. Eggenes vitamin E hjelper med å holde på hudens oljebalanse under eksfolieringen og sikrer at huden din føles balansert etter at masken er fjernet.

I Cosmetic Warrior, vår maske rettet mot problemhud, vil vitamin D-innholdet hjelpe med å forhindre infeksjoner spredt fra kviser og de har en anti-inflammatorisk effekt på sår hud. Eggehvitene fungerer også som mildt strammende og rensende på porene, og løfter skitten bort fra huden når eggene begynner å tørke. Kombinert med ferske, grønne druer og honning vil eggene tilføre en kjølende, klarnende effekt i masken og vil forbedre hudens sunnhet.

Du kan også gi huden din rensende kvaliteter med egg i vår D’Fluff barberingssåpe. Vi blander ferske, økologiske eggehviter med økologisk nypeolje og ferske jordbær for å lage en lett, kremet barberkrem, som ikke vil irritere huden din. Egg inneholder også kalium som hjelper hudcellene med å være hydrerte og støtte veksten av nye celler, noe som gjør den til en effektiv ingrediens til å motvirke den røffe behandlingen ved barbering.Heve standarden
Siden vi bruker eggene deres i våre produkter tar vi hønenes velferd seriøst, og enda mer viktig, det gjør også Ben og Andrew som er en av bare en liten prosent av gårder som tilbyr en skikkelig standard for hønene sine. Vi arbeider med alle leverandører som deler samme verdier som oss for å sikre at de har trygge og sunne arbeidsforhold, og vi kan ikke se hvorfor det skal være noe annerledes for våre høner. Uten å være i stand til å reversere fortiden som har ført til dagens moderne og grusomme egg-industri, så kan vi bare fremheve dette temaet i håp om at mange av disse fuglene har en snillere fremtid i vente.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar