fredag 20. februar 2015

5 fakta om å rense med leire

Hva gjør våre renser så unik hos LUSH? De er ferske, håndlagde og fulle av næringsrike og dyptrensende ingredienser som mineraler, leire og gjørme. 


Såpe, som er fantastisk for å rense kroppen, kan være for røff for den delikate ansiktshuden. Om det brukes for ofte kan såpe strippe huden for dens naturlige oljer og forårsake en ubalanse. Så dersom du kutter ut såpe, hva annet kan du bruke for å effektivt vaske ansiktet? Med rhassoul-leire, kaolinleire og calamine! Alle tre ingrediensene er naturlig absorberende og etterlater huden glatt, myk og ren. Her er fem ting du kanskje ikke vet om dyprensende pulver i våre ferske renser og ferske ansiktsmasker.


1. Mer leire = mindre konserveringsmidler
Våre renser er laget ferske, selges som vektvare og inneholder ingen konserveringsmidler eller surfaktanter. De fleste forhåndspakkede renser inneholder noe vann allerede og trenger konserveringsmidler for å ha lang nok holdbarhet. Vi ønsker heller å overlate det siste steget til deg! Å tilføre gjørme- og leirepulver i våre renser betyr også at vi kan unngå å tilføre vann, helt til like før du skal bruke den. På denne måten er det virkelig du som «lager» din rens fersk ved vaske
n. 

Vi bruker kaolin-leire i vår Herbalism rens for å rense og gjøre huden myk.

2. Rhassoul er et eldgammelt skjønnhetsmiddel
I arabiske land betyr rhassoul “saken som vasker”. Marokkanske kvinner har mikset rhassoul-leire med vann for å rense hud og hår siden det 8. århundre. I dag blir det ofte brukt i tyrkiske bad og spa som en full kroppsmaske for sin evne til å trekke urenheter fra huden. Vi bruker rhassoul-leire i vår DarkAngels rens og Cupcake ansiktsmaske for klar, dypt renset hud.

3. Calamine er et naturlig anti-kløende middel
Det er ikke tilfeldig at det ofte blir brukt calamine-lotion for å berolige solbrenthet eller insektbitt. Calamine hjelper å redusere kløe og irritert hud, og det er derfor vi bruker det i våre renser Aqua Marina og Fresh Farmacy. Calamine er også fantastisk til å rense hud og fjerne rester.


3. Hentet fra Marokko
Den beste rhassoul-leiren i verden kommer langveis fra! Vi henter vår fra Atlasfjellene i Marokko. Rhassoul-gruvene er lokalisert i Moulouya-dalen, ca. 200 km utenfor byen Fes. Leiren blir sanket for hånd, vasket i vann for å fjerne urenheter og blir til slutt lagt utover for å tørke i solen. Resultatet blir et fint, mineralrikt pulver.

5. Du kan pusse tennene med det også!
Kaolin-leire er ikke bare bra som ansiktsvask, det er også en effektiv måte å pusse tennene på. Våre Toothy Tabs er laget med en blanding av natron, eteriske oljer og kaolin, og renser og lysner tennene dine på en naturlig måt
e.  
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar