fredag 6. februar 2015

Husk morsdag på søndag!

Morsdagen er en hedersdag for mødre, som feires på varierende dato i forskjellige land. I Norge feires morsdagen den andre søndagen i februar, altså førstkommende søndag den 8. februar i år. 

Morsdag er dagen da alle mødre skal gjøres stas på, gjerne med kaffe og frokost på sengen, blomster, gave eller noen koselige skrevne ord.

LUSH har mange flotte gaver å gi til mor - for hva er vel finere å gi bort enn velværeprodukter? Enten mor har badekar eller ikke, vi har pleie fra topp til tå!
Her gir vi deg noen tips.


Dette er en fersk ansiktsmaske som er laget av ferskpresset limejuice, økologiske egg, honning, mandelolje, fennikel, ingefærrot og urter. Den beroliger og gir fuktighet, samtidig som kvernede mandler eksfolierer og stimulerer. Frisker opp sliten hud! Masken er laget her i Norge og er helt uten konserveringsmidler, så den må oppbevares kjølig. En boks rekker til 3-5 masker, avhengig hvor tykt man smører på. Mmm....deilig!

Massasjebar full av kaffebønner som stimulerer blodsirkulasjonen, mens kokosnøttolje og jojobaolje gir fuktighet og næring. Den rike kaffearomaen stimulerer også sansene og etterlater mor klar, våken og duftende.Deilig duftende, skrubbende og fuktighetsgivende bodybutter til å brukes i dusjen. Smøres over hele kroppen etter at man har vasket håret og kroppen, før det så skylles av. Gjør huden mykere, glattere og deilig å ta på.

 
En vakker gaveeske klar til å gis bort, med en badebombe og en boblebit i. Dette er gaven for mødre som elsker å bade og produktene vil gjøre huden myk, renset og deilig duftende.

Vis mamma hvor fantastisk hun er med denne samlingen av velværeprodukter for hele kroppen! Denne lekre gaveesken inneholder hele 11 produkter, og man trenger ikke badekar for å få brukt dem. Dette er den ultimate morsdagsgave!

Morsdagens opprinnelse
Morsdag sin opprinnelse fra USA. Der prøvde nemlig en ung hjemmeværende mor fra Appalachene å forbedre de sanitære forholdene for alle parter etter den amerikanske borgerkrigen ved å opprette flere foreninger som hun kalte «Mothers' Day Work Clubs». Inspirert av henne skrev Julia Ward Howe i 1870 «Mother's Day Proclamation», på norsk: «Morsdagsoppropet». Hun lyktes imidlertid ikke med å få innført dagen som en offisiell helligdag.
Ann Maria Reeves Jarvis' datter kjente til begge kvinnenes arbeid og holdt en minnemarkering for sin mor i 1905, ett år etter morens død. 10. mai 1908 ble den aller første morsdagen feiret i Grafton i West Virginia i kirken der den avdøde Ann Maria Reeves Jarvis hadde undervist på søndagsskolen. Skikken spredte seg til 45 stater i USA, og ble erklært offisiell helligdag i begynnelsen av 1912. I 1914 erklærte daværende president Woodrow Wilson den første nasjonale morsdag.
Den første norske morsdagen ble feiret i Bergen 9. februar 1919.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar