onsdag 18. februar 2015

Hvordan vi tester produktene: Ingen dyr involvert

LUSH har slåss mot dyretesting i over 30 år.
Vi har vært framtidsrettet og noen ganger direkte kontroversielle i vårt syn på dyretesting og vår policy ved å teste våre produkter på mennesker. Vi får ofte spørsmål fra våre kunder som er nysgjerrige på hvordan vi tester våre produkter. Vi fusjonerer vitenskapelig analyse med menneskelige erfaringer for å sikre at hvert produkt er trygg å bruke og er effektive.

Vår forpliktelse til å holde oss fri for dyretesting begynner allerede i utviklingsstadiet av et produkt. Våre produktutviklere er tilfreds med å arbeide med de utrolig flotte ingrediensene som naturen gir oss, i tillegg til en liten palett med syntetiske ingredienser som har en lang historie med trygg bruk på mennesker. Dette begrensede utvalget av ingredienser har allerede mengder med historiske data å vise fram til, så det er ikke nødvendig å teste dem før vi trygt bruker dem i våre produkter.
Fordi vi holder våre oppskrifter enkle, er vi aldri på utkikk etter det neste trendy eller den neste “mirakel”-ingrediensen, fordi disse ingrediensene har som oftest ikke vært brukt av mennesker over en historisk tid og krever streng testing (de fleste av dem blir sannsynlig utført på dyr) før de blir ansett for å være trygge for mennesker. Dette er i sterk kontrast til våre ingredienser, hvor mange er blitt brukt av mennesker helt siden eldgammel egyptisk tid. Er ikke det mer tiltalende enn et helt nytt kjemikalie hvor effekten av langtidsbruk på mennesker og miljøet fortsatt er tvilsom? Det mener vi!
Et argument vi ofte hører fra selskap som forsvarer sine valg med å fortsette å teste på dyr, er at uten dyretesting er de ute av stand til å bruke nye og interessante ingredienser, og at det av den grunn blir vanskelig å være innovativ i den kosmetiske bransjen. Vi begynner virkelig å lure: etter 30 år med å utvikle produkter med vårt begrensede antall av trygge syntetiske ingredienser, har vi fremdeles ikke gått tom for ideer. Vi er sikre på at vi fortsatt kan utvikle nye, friske og innovative måter å overraske våre kunder på i mange år framover – det krever bare litt fantasi og kreativitet!

Straks vi har drømt om en ny oppfinnelse må vi være sikre på at produktet vil være trygt å bruke og være effektivt for våre kunder, så vi tester vårt ferdige produkt på frivillige mennesker. Så hvordan gjøres det?
• Vi sender produktet via posten ut til våre frivillige testpersoner rundt omkring i Storbritannia.
• Etter å ha brukt produktet over en viss periode, fyller hver frivillige ut et omfattende spørsmålskjema som spør om produktet var effektivt til sitt bruk og om det medførte noen form for reaksjoner.
• Resultatene fra spørsmålskjemaene blir samlet og vurdert av to spesialister, hvor den ene er en medisinsk doktor. Resultatene blir studert og produktformelen blir gjennomgått. Spesialistenes analyse vil enten sertifisere og godkjenne for utgivelse eller komme med anbefalinger for forandring.
• I tilfeller der forandringer er blitt anbefalt, omformulerer vi oppskriften og starter prosessen på nytt, helt til produktet blir sertifisert av våre spesialister.

Blant våre fans er det betraktet som en ære å bli inkludert i gruppen av frivillige og få sjansen til å bidra til utviklingen av Lush sine kreasjoner. Det er like spennende for oss å motta tilbakemeldinger på vårt arbeid og sikre at alle som prøver det elsker det like mye som vi gjør. Disse verdifulle menneskelige tolkningene og anbefalingene er ting vi ikke kan lære oss gjennom testing på ufrivillige dyr. Ideelt sett velger vi upartiske kandidater for testing slik at vi får mest mulig objektiv respons på våre produkter. Dette betyr at vi med vilje ikke velger våre største beundrere, som vi frykter vil være altfor smigrende! Uheldigvis for oss i Norge, så foregår all testing i UK, men vi anbefaler dere å komme med tilbakemeldinger via produktkommentarer på nettsiden vår eller på e-post til oss. Straks et produkt er blitt testet av våre herlige frivillige, er blitt sertifisert for bruk av våre spesialister og er gått til produksjon i vårt kjøkken, vil du tro at våre testplikter er gjennomført…men det er de ikke! Vi går langt utover våre krav, fordi sikkerheten og effektiviteten på våre produkter er av den aller største betydning.  
Vi samler en prøve av hver produksjon av produktet og lagrer dataene, på denne måten har vi referanser i tilfelle det reiser seg tvil om kvaliteten i framtiden. For en gruppe forhåndsbestemte produkter, sender vi en prøve av hver produksjon til analyse ved et eksternt testbyrå. De andre produktene tester vi på jevnlig basis (en gang hver andre uke, en gang per måned osv.). Disse testene sikrer at mikroorganismene i produktene er innenfor akseptable verdier og at de ikke vil forstyrre tryggheten eller effektiviteten ved selve produktet. Majoriteten av disse testene er ikke et krav fra loven, men er viktige for oss for å sikre at våre kunder alltid får best mulige produkter.


Med denne grundige tilnærmingen til produktutvikling og testing, kan vi garantere at de hardt-tjente pengene kundene gir oss ikke på NOEN SOM HELST MÅTE går til finansiering av dyretesting, men i stedet bidrar til den pågående kampen MOT dyretesting. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar