fredag 8. mai 2015

Hvordan den er laget: I Love Juicy sjampo

En av våre mest populære sjampoer er så full av fersk frukt og godsaker at vi bare er helt nødt til å fortelle deg og vise deg hvordan den blir laget! Vi besøkte vårt Lush-kjøkken og tok bilder da en helt fersk «batch» av den herlige fruktige sjampoen skulle lages. Her blir alle våre produkter håndlaget med kjærlighet av våre flinke medarbeidere. 


Denne dagen skulle det mikses 5 porsjoner (batcher) av I Love Juicy på ca. 205 kilo hver (ja, det blir over 1 tonn totalt!). De laget basen til sjampoen dagen før, så mykgjørende sjøgress, løftende havsalt og skummende ingredienser var allerede mikset sammen og klar for å bli tilført dagens ferske frukt.
  
Kjøkkenet var allerede i full aktivitet da vi ankom tidlig om morgenen. Danielle var opptatt med å dele papayaer i to og ta ut frøene med en skje. Papayaene ble levert tidligere den morgenen og var så ferske at de fylte rommet med sin deilige søte duft. Mens Danielle delte papayaene studerte hun hver av dem og lette etter stygge eller skadde deler. Hun fortalte oss at bare de beste delene av frukten blir brukt. Regelen er: Om du ikke ville spist det, ikke putt det i miksen.


Straks papayaene forsiktig er vasket for hånd og rensket, tar Arnel over og kutter dem opp i mindre deler. Han innrømte at han ofte putter en bit i munnen, for det er altfor fristende til å la være! Han begynte å mikse papayaen sammen ved å bruke en stor nedsenket blender. Vi noterte oss at han lot skinnet på frukten være på og da vi spurte ham om hvorfor, sa han at mange av papayaens fordelaktige enzymer er i skinnet, så det blir med i sjampoen for å sikre at hår og hodebunn får alle enzymenes fordeler. 


Etter at papayaene var grundig mikset ble røren silt gjennom en osteklut for å skille ut klumpene, og en glatt, duftende jus ble igjen. Så tilførte Arnel fersk kiwi-, ananas- og mangojuser, og rørte alt sammen med blenderen. Du skjønner vel nå hvorfor I Love Juicy fikk navnet sitt!

Så hvorfor bruker vi ferske fruktjuser i denne sjampoen? De er utrolig effektive naturlige renser som forsiktig fjerner olje og skitt fra hår og hodebunn. Dette gjør at I Love Juicy er perfekt å bruke for de som sliter med fett hår eller for de som elsker den dyprensende følelsen etter sjamponering. Mens Susan var opptatt med å lage ananasjus fortalte hun oss at I Love Juicy er hennes favorittsjampo fordi den får håret hennes til å føles rent, friskt og mykt å ta på, hun trenger ikke engang å bruke balsam til vanlig.


Straks alle jusene var mikset (og så ut som en deilig smoothie) ble de tilført sjampobasen fra dagen før. Marlon rørte forsiktig i røren for hånd med en lang “padleåre”. Han fortalte oss at oppskriften må røres sammen svært forsiktig, for kraftig røring ville fått miksen til å skumme og det ønsker vi ikke før sjampoen er i håret!


Etter at Marlon hadde rørt ferdig, var I Love Juicy komplett. Den ble da sendt til en annen del av kjøkkenet hvor de ble fylt på flasker, merket og sendt videre ut til butikker over hele Europa. Se etter en fersk «batch» av I Love Juicy i din lokale butikk eller bestill en gjennom vår nettbutikk. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar