torsdag 28. mai 2015

LUSH fyller 20 år! Hurra!!!


Lush ble til for 20 år siden nå i mai 2015. Her gir vi deg hovedpunktene på hva som har skjedd i løpet av disse årene, helt fra de startet opp sin første butikk til det ble et £454 millioner kosmetikkselskap med over 900 butikker fordelt på 49 land verden over!


Mai 1995
Lush blir grunnlagt av seks med-gründere; Mo Constantine, Mark Constantine, Rowena Bird, Helen Ambrosen, Liz Bennett og Paul Greeves, og første butikk åpner i Poole High Street, Dorset, UK.

September 1996
Lush åpner sin første internasjonale butikk i Kroatia.

Mars 1999
Lush åpner første butikk i Japan.

2004
Lush får en 10. plass i The Sunday Times’ kåring “100
beste selskap å arbeide for”.

2006
Lush vinner RSPCA Good Business Award for sin etikk innen dyrevern og PETA Trailblazer Award for sitt arbeid for dyrevelferd.

2007
Lush lanserer Charity Pot (Gode gjerninger) hånd- og kroppskrem. Hver krone av salget, minus MVA, doneres til nøye utvalgte grasrot-organisasjoner som arbeider for mennesker, dyr og miljøvern. Over £3.9 million ble globalt donert bort bare i 2014.

2008
Lush støtter Reprieve i sitt arbeid med å oppfordre folk til å delta i en 24 timers masse-sultestreik, til støtte for Binwam Mohamed, en britisk statsborger som blir holdt fanget på Guantanamo Bay. Lush samlet inn over £45,000 til saken gjennom salget av badebomben ‘Guantanamo Garden’ og ‘Charity Pot’ hånd- og kroppskrem.

April 2009
BBC One og serien ‘The Apprentice’ filmer hos Lush. Sir Alans håpefulle lager kosmetikk i Lush sine fabrikker i Poole, Dorset.

Mai 2009
Det første Lush Spa åpner i Kings Road, London.

Juni 2009
Lush er ett av de første kosmetikkselskap som får tildelt Fairtrade Foundation Certification for en ingrediens (kakaosmør brukt i Fair Trade Foot Lotion). Dette er første gangen et kosmetikkprodukt får tildelt et sertifikat.

November 2010
The Sustainable Lush Fund (SLush Fund) blir etablert med ideen om å endre Lush sin allerede etiske handelspraksis til nå å kjøpe ingrediensene ved rettferdig handel direkte fra produsentene og på den måten hjelpe og støtte de små samfunnene som produserer dem.

November 2010
Mark blir kåret til en av Londons 1000 mest innflytelsesrike mennesker innenfor kategorien miljøvern av avisen London Evening Standard.


Desember 2010
Mark og Mo Constantine blir tildelt æresordenen OBE’s for sine tjenester innenfor skjønnhetsindustrien.


2010
Lush-prisen blir lansert for å støtte dyrefri testing ved å dele ut pengepremier på tilsammen £250,000. Dette er den største prisen innenfor sektoren dyrevennlig testing. 

April 2011
Lush blir første handelsselskap som betaler sine ansatte London Living Wage (sikres god lønn) og fikk prisen ‘Living Wage Employee of the Year’ av London Citizens Organisation.


April 2012
Lush slår seg sammen med Humane Society International som en del av sin Fighting Animal Testing-kampanje og setter opp et ‘levende mennesketestings’-vindu i sin butikk i Regent Street, London, for å demonstrere hvor ondt og gammeldags dyretesting er.

Juli 2012
Lush’ med-gründer Rowena Bird lager og lanserer kjedens første fargekolleksjon, Emotional Brilliance.

November 2012
Lush lanserer FUN, et formbart multi-bruks badeprodukt for kropp og hår. 10 pence fra hver solgte bar går til FunD, som bistår barneprosjekt i berørte områder etter jordskjelvet i Japan i 2011, i tillegg til tsunami- og kjernekraftkatastrofer.

Juli 2013
Lush setter en ny GUINNESS WORLD RECORDS tittel ved å samle inn flest leppestift-kyss på hvite t-skjorter i løpet av 12 timer.


November 2013
Vivienne Westwood samarbeider med Lush og designer et limited edition nytteknytte laget av 100% økologisk bomull, som selges i alle Lush-butikker verden over. All profitt fra salget går til å støtte Viviennes organisasjon ‘the Climate Revolution’.


Februar 2014
Lush lanserer en verdensomspennende kampanje til støtte for homofile i Russland i forbindelse med OL i Sochi. Den rosa trekanten #SignOfLove nådde hele 7,1 millioner på sosiale media og tusenvis av signaturer ble overlevert russiske ambassader verden over på valentindagen.

Mars 2014
Et helt nytt konsept, Lush Kitchen, åpner opp og lager små daglige kvantum av limited edition produkter som eksklusivt er tilgjengelig for kunder over nett.

Juni 2014
Lush vinner ‘the Which?’-prisen for beste kundeservice og beste i bransjen av Observer Ethical Awards.

Juli 2014
Lush introduserer sin nye selv-konserverende kolleksjon, hvor de har fjernet alle kunstige konserveringsmiddel fra bestselgende produkter, uten å merkbart forandre utseende, konsistens, pris eller holdbarhetsdato. I dag er 60% av Lush sine produkter selv-konserverende.

Desember 2014
Lush lanserer The Experimenter, en ny film inspirert av bilder kunder tar av sitt badebombevann, og som viser fram alle ingredienser og råmaterialer som går i de ferske, håndlagde produktene. 


2014
Lush selger 3,4 millioner sjampobarer verden over. Hver enkelt sjampobar sparer miljøet for 2-3 250ml flasker av flytende sjampoer som går i søpla etter bruk.

Februar 2015
Lush annonserer sitt siste års økonomiske resultat, med en total omsetning på £454 millioner og et resultat før skatt på £23.3 millioner. Omsetningstallene er etter donasjoner på £3.8 millioner til veldedige formål, og er en økning på 31% i forhold til året før. 

April 2015
April 2015 åpner Lush nye Oxford Street, kjedens nye flaggskip-butikk og er den største i verden. I forbindelse med åpningen lanseres over 200 nye og eksklusive produkter.

Mai 2015
Lush fyller 20!


Gratulerer så mye til verdens beste kosmetikkselskap!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar