tirsdag 12. mai 2015

Vår guide til deg: Velg riktig sjampo!

Å vaske håret med de beste og riktige ingrediensene utgjør en stor forskjell for ditt hårs sunnhet. Håret trenger variasjon like mye som huden trenger, og det samme gjelder våre livsstilpreferanser. Derav kommer rekken med sjampo og balsam i både flytende og fast form som LUSH har - å sjamponere håret har aldri vært mer gøy! 


Les gjennom følgende uttalelser og velg en sjampo basert på hva du mener passer deg.

     Jeg vil beskrive mitt hår som:

 • A) Normalt, det gir meg ikke mye problemer.
 • B) Krevende, det krever litt av en jobb for å få det til å se bra ut.  
 • C) Kjedelig og tørt å ta på.
 • D) Fettete og klumpete, mangler glans.
 • E) Mitt hår er bra, men hodebunnen er problematisk.

Min nåværende rutine er:

 • A) Å vaske det når det trengs, og ellers bruke noen få andre produkter nå og da.
 • B) Vaske, balsamere, varmebehandle, styling og regelmessig kjemiske prosesser.
 • C) Å vaske og/eller balsamere 3 til 4 ganger per uke.
 • D) Vasker håret hver eneste dag.
 • E) Mer opptatt av hodebunnen enn mitt hår.

Etter at jeg har vasket håret, kjennes det:
 
 • A) Rent og lett å ordne.
 • B) Som å starte helt fra start med omfattende fiksing for å få det som jeg ønsker.
 • C) Tørst etter balsam eller hårkur.
 • D) Mindre oljete enn vanlig.
 • E) Sunt og rent.

     Mitt mål for håret mitt er å:

 • A) Fortsette som før.
 • B) Holde ut bare en dag til!
 • C) Få det mykt og fuktig.
 • D) Komme i balanse og få spretne lokker.
 • E) Balansere hodebunnen og gleder meg over håret mitt.

     For meg vil en god sjampo rense håret, men også:

 • A) Gjøre hårvasken til en enkel affære.
 • B) Mykgjøre håret og kjennes luksuriøst.
 • C) Øke fuktigheten og gi styrke.
 • D) Bekjempe overflødig olje og tilføre volum.
 • E) Kontrollere hodebunnsproblemer i tillegg. 
Fikk du flest A’er tyder det på at håret ditt er i tipp topp form – heldige du!
Håret ditt kjennes og oppfører seg akkurat slik du ønsker det skal gjøre. Siden rutinen din mest sannsynlig er enkel, se etter sjampoer som både renser og pleier.

Vi anbefaler: Gode basis-sjampoer som renser og pleier er Fairly Traded Honey og Cynthia Sylvia Stout, flytende sjampoer som har ekstra pleiende ingredienser (som honning og øl) og gjør dem til et utmerket valg for deg som ønsker mest mulig på én flaske. Et annet 2-i-1 alternativ er Godiva sjampobar i fast form som er like mye balsam som sjampo. Andre sjampoer med universell appell er Karma Komba og Ultimate Shine. Hår som er så enkelt som dette, kan også erstatte hårvasken med tørrsjampoen No Drought innimellom.

Mest B’er forteller oss at du trenger hjelp!
Vel, det er aldri for sent med riktige produkter som gir styrke og pleie, og det er aldri for sent å få det håret som du ønsker, men du må kanskje endre på noen gamle vaner for å oppnå det.

Vi anbefaler: Rehab sjampo, selvfølgelig – den ble laget med deg i tankene! Overdreven bruk av varme, kjemiske behandlinger eller mye styling kan virkelig ødelegge håret. Når håret er skjørt og har lett for å brekke, så er sjampoene Daddy-O og Blousey gode alternativer for å myke opp reparere styrken. Sjampobaren New er et annet valg, med sitt krydder som stimulerer blodsirkulasjonen i hodebunnen vil den også stimulere til sunn hårvekst, mens urteuttrekket dekker hårskjellene og gir et skinnende lag.

Mest C’er indikerer at håret ditt er uttørket!
Gi deg selv en hårkur til å begynne med og fortsett med en super næringsrik og fuktighetsgivende sjampo, med ingredienser som kokosnøttolje, sheasmør, olivenolje og sjøgress.

Vi anbefaler: Perfekte LUSH-sjampoer vil være Curly Wurly, Rehab og Cynthia Sylvia Stout. Trichomania og Godiva tilbyr perfekt pleie i fast form. Alle sjampoer burde bli fulgt opp med en god balsam og styling produkter som vil hjelpe å bevare fuktigheten og mykheten.

Mest D’er betyr at sebumkjertlene dine ikke vet å stoppe!
Det kan være en bra ting, for håret ditt vil være i temmelig bra form når det har all denne pleiende oljen som beskytter det. Likevel, vi forstår alle utfordringer dette forårsaker også, og hvordan en innblanding kan være på sin plass. Bare vær sikker på at du ikke vasker håret og hodebunnen din for ofte, det kan gjøre ting mye verre. Bruk i stedet sjampoer med ingredienser som vil hjelpe deg å kontrollere oljeproduksjonen i første omgang, som eteriske oljer av lavendel, rosmarin og einerbær.

Vi anbefaler: No Drought gir utmerket stylinghjelp for fett hår siden det mikrofine pudderet absorberer ekstra olje og kan hjelpe med å eliminere bort den fettete følelsen. Daglig vask med en urtesjampo vil hjelpe med å regulere sebumproduksjonen etter en til to ukers bruk. Prøv Jumping Juniper sjampobar, eller Seanik sjampobar om du også ønsker å gi håret litt løft og volum. Flytende sjampoer som I Love Juicy og Big har sitrusoljer og havsalt som renser effektivt og tilfører volum, glans og parfyme til livløst hår. 

Mest E’er forteller deg hvor problemet starter, nemlig ved røttene!
Om hodebunnen din er plaget kan det være vanskelig å pleie resten av håret ditt. Akkurat som at en hage trenger sunn jord for at blomstene skal vokse seg store og fyldige, så trenger hårstråene en sunn hodebunn å vokse fra. Hodebunnsproblemer oppstår av forskjellige årsaker, så å vite hva som forårsaker det hjelper om man ønsker å bli kvitt det. På generell basis vil beroligende urter som kamille og lavendel redusere betennelse og irritasjon, og gir en sunn effekt på hodebunnen ved regelmessig bruk. 

Vi anbefaler: Squeaky Green og Soak andFloat sjampobarer er gode alternativer om du vil få bukt med flass og irritasjon i hodebunnen. Den antiseptiske cade-oljen i Soak and Float gjør den spesielt effektiv på plagsomt flass forårsaket av eksem eller psoriasis. For hodebunner som bare trenger en god skrubb i ny og ne, kan en klatt med Big sjampo eksfoliere og fjerne rester fra andre produkter som har samlet seg opp over tid, og gi liv til håret. 

Vi håper dette kan være et hjelpemiddel for deg når du skal velge og vrake blant alle våre sjampoer. Om du fortsatt er usikker, så kontakt oss på epostadresse sporsmal@lushnorge.no eller stikk innom din nærmeste LUSH-butikk for å få en personlig veiledning av en av våre flinke medarbeidere.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar