fredag 30. oktober 2015

Hold kjæledyrene trygge på Halloween

Halloween er en morsom og festlig kveld på året, full av godteri, kostymer og alle former for festligheter. Men det som er lekent og spennende for oss kan dessverre noen ganger være stressende og rett og slett farlig for våre pelskledde venner. Her er noen tips for å sikre at dine kjæledyr er trygge denne kvelden.


1. Kjæledyr og godterier er ingen god match
Det samme knask-eller-knep godteriet som er trygge (og deilige) for oss mennesker kan være skadelige og noen ganger dødelige for hunder og katter. Sjokolade inneholder et komponent som heter teobromin, som er fullstendig harmløst for mennesker å konsumere, men som raskt kan nå giftige høyder om et kjæledyr får det i seg. Andre godterier kan inneholde kunstige søtningsmidler som er farlige for kjæledyr også. Den beste løsningen er å holde Halloween-godteriet og menneskemat generelt vekk fra dyrene, og gi dine firbeinte venner kun spesiallagde godbiter for hunder og katter. 

2. Lag en ildfri sone
Stearinlys lager herlig stemning på Halloween-fester og fyller våre gresskarlykter med en perfekt glød. Men åpne flammer og kjæledyr kan være en sikker oppskrift på katastrofe. Vaiende haler og nysgjerrige poter er svært utsatt for å ta fyr, så beskytt dem ved å holde dem langt unna åpne flammer og aldri forlat et brennende lys. Alternativt kan du prøve å bruke LED-lys i stedet for stearinlys for å holde ting tryggere.

3. Stress
Fremmede som konstant banker eller ringer på døra, som er kledd i underlige klær og roper på godteri, er alt en del av det som gjør Halloween morsomt. Det kan i midlertid skape forvirring og angst for hunder og katter. Det kan også bli masse unormale lyder utenfor som kan gi dyrene angstfylte stunder. For å holde dem rolige og trygge er ditt sikreste kort å holde dem inne på et stille rom i hjemmet (sammen med alle deres nødvendigheter så klart), et stykke unna all action. 


4. ID-merking!
Det er alltid en god idé å gi kjæledyrene skikkelig ID-merking, men det er enda mer nødvendig på Halloween og nyttårsaften. I tilfelle din kompis stikker av som følge av å bli skremt og ikke finner veien tilbake, så er det mye større sjans for å bli gjenforent innenfor rimelig tid med en ID med din kontaktinfo rundt halsen eller som chip i nakken.


Har du andre tips for å holde våre pelskledde venner trygge på Halloween? 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar