mandag 5. oktober 2015

Lag spa hjemme!

Etter en lang dag på jobb eller skole, er det deilig å bare synke dypt under et teppe av bobler og varmt vann, og som bidrar til å vaske bort dagens kjas og mas. Faktisk har hydroterapi (å gjenopplive og gjenopprette helse ved hjelp av vann og temperatur) blitt brukt i århundrer for å hjelpe å berolige hele kroppen. Skandinaviske spa bruker denne kunsten å alternere mellom varme og kalde temperaturer.

Om du ikke kommer deg til et av disse spaene med det første, har vi noen enkle tips til deg å følge hjemme for å gi deg følelsen av at du er på spa.


Steg 1: Gjør det til en solo-opplevelse
En av de første reglene i et skandinavisk spa? Ingen snakking. Det er antatt at stillhet er en stor del av opplevelsen - å koble av fra støy og kaos fra hverdagen, og ved å omfavne stillhet kan du lettere finne indre ro og total avslapning. For fullstendig alenetid, la telefon og annen elektronikk ligge igjen i et annet rom. Vi lover, Facebook-oppdateringer og selfies kan fint vente til senere!

Steg 2: Fyll i et badekar og en bolle
For å starte, fyll opp badekaret med så varmt vann som du kan håndtere - vær forsiktig så du ikke brenner deg! Og for litt ekstra velvære, kast i en badebombe slik at huden blir myk og beroliget også. Fyll deretter en stor bolle med iskaldt vann (ha gjerne noen isbiter oppi) og hent en vaskeklut. Sett til side. Legg noen håndklær på gulvet. Du vil komme til å gå ut og inn av badekaret, så disse vil bidra til å holde gulvet tørt og unngå at du glir.


Steg 3: Bytt mellom varmt og kaldt
For å begynne, sett deg forsiktig ned i det varme vannet og kos deg så lenge du klarer (tilsett mer varmt vann etter behov). Kroppene våre elsker varme, og når du er i varmt vann vil det stilne og berolige eventuelle smerter du måtte ha.

Når du kjenner at det blir for mye, stepp ut av badekaret, dypp vaskekluten i det iskalde vannet og arbeid det over hele kroppen. Det kalde vannet vil være et sjokk for din varme kropp, men det er en bra ting - kulden bidrar nemlig til å stimulere og styrke huden, og få blodsirkulasjonen til å pumpe. Når du er kald nok, hopp tilbake i badekaret, og gjenta så ofte du vil! Å veksle mellom disse to ytterpunktene kan bidra til bedre å eliminere giftstoffer, redusere betennelser og stimulere blodsirkulasjonen.

Steg 4: Tilfør det lille ekstra
Noen spa tilbyr også badstuer og/eller massører på stedet. For å legge til litt mer avslapping til ditt hjemme-spa, velg en av våre tonertabs for å gjenskape effekten fra badstuen eller plukk opp en av våre deilige massasjebarer og finn en venn som kan gi deg en god massasjebehandling etter spa-opplevelsen!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar