fredag 16. oktober 2015

Selvkonserverende produkter

Mer enn 70 % av Lush sine produkter er selvkonserverende, noe som betyr at vi ikke trenger å tilsette noen syntetiske konserveringsmidler for å holde dem friske. Dette fordi de er blitt fagmessig formulert og balansert til å skape et miljø som hemmer bakterieveksten.

Portugisisk  havsalt

Vi oppnår dette på flere forskjellige måter. For det første, vi har funnet opp noen innovative produkter i fast form, sånn som sjampobarer, massasjebarer, boblebiter, såper og tanntabletter. Bakterier trenger bestemte forhold for å vokse, inkludert vann, noe som er årsaken til at våre produkter i fast form inneholder lite eller ikke noe vann.

For det andre bruker vi vakre naturlige ingredienser som hjelper med å holde bakteriene i sjakk. Leire, calamine, talkum og kaolin jobber hardt for å absorbere overflødig vann, og vi bruker salt, som er alkalisk, i noen produkter fordi bakterier kan bare overleve i syrlige miljøer. Kakaosmør har en selv-konserverende effekt fordi det er fast i formen ved romtemperatur, noe som gjør det vanskelig for bakterier å blomstre. Honning har antimikrobielle, antiseptiske og sopphemmende kvaliteter, noe som gjør den til et utmerket naturlig konserveringsmiddel. Vi bruker også glyserin, som på samme måte som honning hjelper å skape et miljø som er ugjestmildt for bakterier, og ved å bruke mer glyserin betyr det at vi kan bruke mindre vann som oppmuntrer til bakterievekst. 

Vi bruker økologisk kakaosmør fra Colombia

Sist, men ikke minst, så har vi omformulert noen av våre hudkremer til å utnytte den fulle kraften i våre selv-konserverende ingredienser. Som et resultat av det er noen av våre kremer nå tilgjengelig i både konserverende og selvkonserverende formler. Vi vil fortsette å bruke minimalt med konservering i de originale versjonene, så det er opp til deg å velge hvilke versjoner du foretrekker å bruke.

Naturlig fersk
Vi formulerer våre produkter med de beste naturlige ingredienser, så det er naturlig å hente inspirasjon fra naturen når det kommer til å holde dem fersk.
For eksempel, en av grunnene til at honning ikke blir skjemt er fordi det inneholder veldig lite vann. Biene hjelper til med denne prosessen fordi de flakser med vingene for å tørke ut nektaren som de samler fra blomstene. 

Dream Cream - Selvkonserverende

Våre oppfinnere har også vært flittige bier. Vi visste at våre produkter ikke kunne være selv-konserverende med mindre vi fant en måte å balansere ingrediensene på og redusere vanninnholdet, så vi testet ut hele 98 forskjellige formler før vi ble helt fornøyd med vår selv-konserverende bodylotion Dream Cream.

Det tar tid å få en selvkonserverende formel riktig, men vi liker ideen om å bruke naturlige ingredienser for å holde våre produkter ferske, så arbeidet med dette vil fortsette. 

Vi har tatt inspirasjon fra H.J. Heinz, matprodusenten som laget Heinz ketsjup. Så tidlig som 1901 uttrykte han sin forpliktelse til å lage rene produkter. Mens andre produsenter unnlot å bruke ferske ingredienser og tilsatte potensielt farlige kjemikalier for å holde kostnadene nede, løste han oppgaven med å lage konserveringsfri mat av høy kvalitet. Innen 1906 hadde hans konserveringsfrie ketsjup revolusjonert industrien, kun ved å erstatte kunstige ingredienser med naturlig konservering inkludert salt og eddik.

Vi liker å tro at våre selvkonserverende kosmetiske produkter er akkurat like revolusjonerende som Mr. Heinz’ ketsjup og vi er stolte over å lede an på veien i kosmetikkindustrien ved å tilby våre kunder både konservert og selvkonserverende formler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar