mandag 29. september 2014

10 ting du kanskje ikke visste om LUSH sitt laboratorium

Du vet kanskje at vi finner opp og utvikler alle våre produkter og parfymer selv, men vet du hvor det magiske skjer og hvem som er oppfinnerne? Her er 10 ting du kanskje ikke visste om Lush sitt laboratorium.
  • Hjemmet vårt i 29 High Street: Visste du at den aller første LUSH-butikken, lokaliteten til oppfinnernes laboratorium og LUSH’ aller første spa ligger i 29 High Street i Poole, England? Denne bygningen har vært hjertet i vårt firma helt siden begynnelsen i 1979. Da den første butikken åpnet hadde vi ingen anelse om at vi i løpet av noen få år ville bli et internasjonalt merke. LUSH-fans kommer ofte på besøk til den lille butikken i Poole, så for å gi dem noe spesielt har vi produkter der som er tilgjengelig kun i denne butikken. Kunder kan bl.a. finne vår eksklusive parfyme 29 High Street her, som lukter som en LUSH-butikk. De kan også ta og lukte på vår kolleksjon av retroprodukter, noe som gjør at denne butikken er det eneste stedet hvor du kan teste ut retroproduktene før du kjøper.


  • Ro’s fargerom: På toppen av en bratt, spiralformet trapp over vår første LUSH-butikk vil du finne Rowena Bird sitt fargerom. Ro har utviklet makeup over flere år og har vært drivkraften for å få på plass sminke for kjeden. Som liten jente samlet hun leppestifter i alle mulige nyanser, tok dem ut av beholderne, moste dem sammen og lagde sine egne farger. I laboratoriet hennes finner du krukker med pigmenter, skimmer, antikke parfymeflasker og andre vakre ingredienser, sammen med produkter hun for øyeblikket holder på å utvikle. Ro har funnet opp noen av LUSH sine kult-produkter, som f.eks. Buffy bodybutter, leppeskrubbene, Ultrabalm, Ro’s Argan Body Conditioner og selvfølgelig vår kolleksjon av farger, Emotional Brilliance.


  • Helens kjøkken: Når man beveger seg forbi Rowenas fargelab kommer du til med-gründer og produktutvikler Helen Ambrosen sitt kjøkken. Der finner du en komfyr, en vask og skap fra gulv til tak fulle av vakre ingredienser kjøpeteamet henter fra hele verden for å inspirere til nye oppfinnelser, i tillegg til alle hennes seneste prototyper stilt opp på et bord. Helen er hår- og hudpleieekspert, men i tillegg til å ha utviklet ansiktsrenser, fuktighetskremer og hårpleie, så har hun også oppfunnet Toothy Tabs, bodybutter i fast form, balsam i fast form og boblebitene, bare for å nevne noen få…


  • Mark & Simon’s parfymelaboratorium: Fra Helens kjøkken kan du se mot høyre og du vil finne med-gründer og oppfinner Mark Constantine og hans sønn Simon sin parfymelab. Åpne opp skapene og du vil finne hundrevis av eteriske oljer og parfymer; det er her parfymene i våre produkter blir utviklet. Mark lærte seg selv hvordan man lager parfymer og en lang stund var han den eneste som lagde dufter for LUSH. Simon bruker sin grad i kunststudium til å skape vakre og unike parfymer. Først ble han interessert i kvaliteten på råmaterialet og reiste rundt omkring i verden, på vei opp i LUSH sitt innkjøpsteam, for å finne de reneste eteriske oljene for parfymene. Simon blir frustrert fordi oppfinnerne alltid stjeler hans fine parfymer til bruk i badebomber eller såper, men så blir de bestselgere og det er jo bra!


  • Oppfinnelser på usannsynlige plasser: Ikke alt foregår i laboratoriene. Badebombene ble faktisk funnet opp i hageskuret til med-gründer og produktutvikler Mo Constantine. Det var der hun gjorde mesteparten av sitt tidligere arbeid. Mo ønsket noe som mennesker med sensitiv hud, inkludert barn, kunne nyte i badekaret. Hun oppdaget at natron og sitronsyre (grunnleggende sitronsorbet) bruser når det blir sluppet i vann. Hun lekte rundt med forskjellige oppskrifter, tilførte milde ingredienser til en tørr miks for så å presse dem slik at de beholder formen. Resultatet ble brusende badebomber som tilfører duft og mykgjør vannet slik at selv den med sensitiv hud kan bade med dem.

  • Dyrevennlig tilnærmelse til produktutviklingen: Med det samme ideer popper opp i våre oppfinneres hoder, begynner arbeidet i deres laboratorium for å prøve å utvikle det. Vår strenge policy angående dyretesting forsikrer at våre leverandører ikke tester noe de produserer på dyr for noen som helst årsak. Vi sikrer tryggheten på våre produkter ved lang tids sikker bruk og ved å teste ut ferdige produkter på frivillige mennesker. Når et produkt er ferdig utviklet tar oppfinneren det hjem for å teste det på seg selv og sine familiemedlemmer. De vet at et produkt er bra når alle prototyper forsvinner fullstendig!

  • Butikkansatte har oppfunnet produkter: Enten det er gjennom konkurranser eller fordi en av våre butikkansatte har skaffet oppmerksomheten til våre oppfinnere, så har butikkansatte funnet opp noen av våre mest populære produkter. I 2009 ble butikksjefer i UK invitert til en event kalt Ready, Steady, Create. De ble gitt 24 timer til å designe, utvikle, lage, markedsføre og selge produkter til LUSH sitt kreative team. Det seirende produktet var en tea tree rens mot kviser kalt Grease Lightning (nå et av våre aller mest populære produkter!). Et annet produkt utviklet av ansatte er R&B Hair Moisturizer. Butikkansatt Shakira, Tosin og Natalie ble invitert til Poole for å utvikle deres egne hårpleieprodukter. Resultatet var en dypt fuktighetsgivende krem som mykgjør, tilfører glans og styrker håret. Pluss, den lukter utrolig takket være Shakiras parfyme av sjasmin og appelsinblomst.


  • Hovedkontoret for parfyme: Vi har LUSH-fabrikker over hele verden, i England, Sør-Korea, Japan, Kroatia og Canada, men det er bare en bygning som leverer til fabrikkene alle parfymene som går i våre produkter. The Essential Components Factory er i Poole, bare en kort sykkeltur bort fra 29 High Street. Topp hemmelige parfymeblandinger blir laget i denne bygningen og fabrikken blir drevet av kun seks medarbeidere med fem skift per uke. De mikser alle de eteriske komponentene, eller E.C’s som vi kaller dem, som er de hemmelige parfymeblandingene som gjør hvert produkt utpreget LUSH. 


  • Hvor kommer inspirasjonen fra? Inspirasjonen til LUSH-produkter er kjent for å komme fra alle steder. Fra Rowena i supermarkedet på leting etter blåbær til Mark syklende til sjokoladebutikken, men et sted vi konsekvent finner inspirasjon er gjennom musikk. Våre oppfinnere har vært inspirert av sanger, artister og musikk i seg selv. Som Simon Constantine sier: “Parfymeri ligner veldig på musikk i den forstand at du har en serie med noter og du kan lage så mange forskjellige ting ut av dem. Det er definitivt en likhet der».

  • Noen ganger blir produkter oppfunnet pga. gledelige uhell: Visste du at vi fant opp boblebiter i fast form og at vi til og med har patenten på dem? Det du sikkert ikke vet er at oppfinnelsen skjedde ved et uhell! En kveld glemte vår med-gründer og produktutvikler Helen Ambrosen igjen en miks av sodium bicarbonate og cream of tartar ute etter at hun prøvde å lage en ny deodorant i fast form. Miksturen ble vått ved et uhell og da hun kom tilbake morgenen etter ble hun gledelig overrasket da hun fant en silkemyk konsistens med masser av potensiale. Av dette kom boblebaren; en konserveringsfri godbit som lager massevis av myke, skummende bobler – helt uten emballasje. Sjampobaren ble oppfunnet på en lignende måte da Mo og en kollega eksperimenterte med tensidtråder for å lage en såpebar, men det ble feil konsistens på skummet. Mark stakk innom og påpekte at det de hadde i hendene var et helt nytt produkt – nemlig en sjampobar!


Vi har nå gitt deg 10 ting du kanskje ikke visste om LUSH' laboratorium, men ingen av oss vil egentlig aldri kjenne til alle de kreative mysteriene som foregår der. Alt vi vet er at vi ikke kan vente med å se hva som vil komme ut derfra neste gang! 

 

 

 


 


 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar