mandag 27. oktober 2014

Økologisk fair trade kakaosmør

Kakaosmør er høyt verdsatt for sin mykgjørende, fuktighetsgivende og pleiende kvaliteter. Den er laget av frukten fra kakaotreet som vokser i tropiske deler av Amerika og kan vokse seg opp til 15 meter høyt! Vi kjøper Fairtrade økologisk kakaosmør til vår Peace massasjebar fra en av vår mest ekstraordinære leverandører – det colombianske fredssamfunnet San José de Apartadó.


Kakaosmør er en utsøkt ingrediens som reagerer på kroppstemperatur og smelter på huden. Den er høyt verdsatt for sin mykgjørende, fuktighetsgivende og pleiende kvaliteter, og kan hjelpe med å lindre tørr og kløende hud. Det er en naturlig emulgator, den reagerer på kroppstemperaturen og smelter, gjør den smidig og glatt.

Vårt kakaosmør er laget av kakaobønner som har fått vokst fram uten bruk av kjemikalier og er fair trade. Bønnene er gjæret, noe som fjerner bitterheten. De er renset, brent og brukket opp for å fjerne det harde skallet. Kakaokjernene blir redusert til en tykk, oljete væske kalt sjokoladebrennevin. Fettet som ble fjernet fra denne væsken går gjennom høyt press for å separere smøret fra kakaopulveret, som da blir til et blek gult kakaosmør. Ulikt andre fett-typer så er ikke kakaosmøret klissete, men har en hard konsistens og lukter som sjokolade.

Kakaosmøret vi bruker i vår Peace massasjebar er ekstra spesielt siden vi kjøper bønnene i stedet for ferdig smør, direkte fra bøndene i fredssamfunnet San José de Apartadó i nordvest Colombia. 

Fotograf: Ludwig Schramm
De senere årene har det vokst fram en bekymring for bruken av barnearbeid i innhøstingen av kakaobønner. Siden kakaosmør pleier å lages fra en miks av kakaobønner som er tilgjengelig på det åpne markedet er det vanskelig å spore opp og fastsette en direkte kilde. 

Fotograf: Ludwig Schramm


Siden 2010 har vi kjøpt våre kakaobønner direkte fra fredssamfunnet og fraktet dem til Italia hvor prosessen fra bønner til ferdig kakaosmør og pulver blir gjort. Dette betyr at vi er helt sikre på at det er fullstendig sporbart, fair trade og 100 % økologisk.

Fotograf: Ludwig Schramm
Fredssamfunnet ble grunnlagt i 1997 som et opprør mot bakteppet av brutalitet og trusler fra militære; venstreorienterte geriljasoldater og høyreekstreme paramilitære grupper. En gruppe på omtrent 2100 bønder ga seg selv et løfte om ikke å være voldelige. Alt de ber om er at alle rundt dem respekterer deres rettighet for fred og ikke-voldelighet i konflikter, under internasjonal lov for menneskerettigheter. Som et resultat av det har staten trukket tilbake all støtte, inkludert strømnettet, skoler og helsetjenester. Samfunnet er i tillegg blitt et mål for de som søker kontrollen over deres land, de har av den grunn mistet minst 261 medlemmer; menn, kvinner og barn. 

Fotograf: Ludwig Schramm
Tross denne ustabiliteten forblir samfunnet forpliktet til å leve i harmoni med deres omgivelser og jordbruk er deres eneste kilde til inntjening. De dyrker varierte avlinger til å spise og selge, dette inkluderer banan, avokado, mais, ris, bønner, plantain (en bananlignende plante) og selvfølgelig kakaobønner, som er hovedinntektskilden. Lush er den største kjøperen av samfunnets kakao, siden paramilitære ofte hindrer dem fra å selge avlingene sine i Colombia.

Vi bruker kakaosmøret fra fredssamfunnet i bl.a. våre massasjebarer Peace og Therapy.Peace er laget for å skape fred i alle sine forkledninger til de som trenger det. Å bruke denne baren vil ikke bare gi deg indre fred, men ha også en positiv effekt på verden. Varm baren mellom hendene dine og påfør smøret/oljen på huden din, ta et dypt pust og nyt et øyeblikk av fred.Therapy er en 100 % økologisk massasjebar som mykner opp huden og roer ned sinnet. Den perfekte balanserte miksen av karbonisert kakao- og sheasmør gir en herlig glidende massasje og etterlater huden veldig myk, mens vår nøye utvalgte blanding av tre økologiske eteriske oljer har en sterk oppløftende effekt. Økologisk lavendelolje balanserer huden og beroliger sinnet. Neroliolje har vist seg å øke serotonin-nivået i hjernen og forbedrer tonen og teksturen i huden, mens søtappelsinolje løfter humøret.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar