torsdag 30. oktober 2014

Perfekt utskjært gresskar til Halloween

Å skjære ut gresskar er blitt en årlig Halloween-tradisjon for mange av oss, men i år er det tid for å ta det til nye høyder!

Vi har samlet de beste triksene for å få et perfekt utskjært gresskar, og som gjør det mulig for deg å ha det fineste i nabolaget.

Våre topp 5 tips er: 


1.) Velg klokt!                                                                                                                             
Første steg til suksess er å velge riktig gresskar. Et modent gresskar er best å bruke fordi det er pent og lett å skjære gjennom. Hvordan kan du vite om det er modent? Gi det et lett klaps – hvis det lyder hult er det klart til å brukes. Sjekk dine lokale dagligvarebutikker for å finne det beste utvalget.

2.) Vær forberedt                                                                                                                                
Å ha det rette verktøyet gjør utskjæringen mye enklere og gjør det mer morsomt. Driller og elektriske kniver er høyteknologiske redskap som gjør utskjæringen til presisjonsarbeid, men du trenger ikke å gjøre det så fancy – en takkete kniv med et solid håndtak gjør også susen!  En iskrem-skje er perfekt å bruke til å grave ut innmaten, og bruk gårsdagens avis til å dekke bordet før du begynner, det gjør opprydningen til en enkel affære.


3.) Tegn på motivet                                                                                                                       
Tegn motivet du ønsker å få fram på den fyldige delen av gresskaret før du begynner å skjære, det gjør at du med større sannsynlig vil bli fornøyd med det ferdige resultatet. Bruk en vannløselig tusj slik at du lett kan vaske det bort om du ikke er fornøyd med motivet.


4.) Ta vare på frøene                                                                                                                         
Gå skikkelig til verks og plukk ut frøene fra ‘guffen’. Sett dem til side inntil videre – du kan riste dem til snacks eller du kan gjemme dem og plante dem ut i hagen til våren. Resten av innholdet kan brukes til diverse matlaging eller kastes ut i komposten.


5.) Den siste finish                                                                                                                           
Når du er ferdig med å skjære ut motivet, smør Ultrabalm over utsatte områder for å holde gresskaret ferskt og flott, og dryss litt kanel på innsiden. Når du tenner et lys inni vil lukten av krydrete gresskarpai fylle luften og det vil garantert kaste trolldom over alle hekser og monstre som kommer på døren din!

Glemte vi noen av dine favoritt-tips til perfekt utskjært gresskar? La oss få vite det i kommentarfeltet under. Ha en fornøyelig Halloween! 
         


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar