mandag 3. november 2014

Fordelen med massasje

Massasje blir kanskje sett på som en belønning, men ny forskning indikerer at det også har en del helsemessige fordeler. Massasje som medisin? Det er en resept vi alle ville likt å få!
Fordelene ved en god massasje går lengre enn følelsen av avslapning og velvære som vi alle kjenner igjen.


Forbedrer søvnen
De som tidligere har duppet av under kyndige hender trenger ikke mer overbevisning enn dette, men forskning viser at massasje kan redusere søvnforstyrrelser.  Forskningen er linket til effekten av deltabølger, som er forbundet med dyp søvn.

 

Reduserer smerte
En forskning om effektiviteten av både avslapning og strukturert massasje på smerte i korsryggen, viste at en 10-ukers massasjebehandling reduserte smerte bedre enn medisiner og trening gjorde – og effekten varte i 6 måneder. Forskningen viste også at avslappende massasje var like effektivt som strukturert massasje.
En jevnlig massasje fra topp til tå kan ifølge Touch Research Institute også hjelpe mot hodepine og redusere smerten og frekvensen ved migrene, og en annen studie viser at spenningshodepine kan lindres med en 30 minutters massasje.Løfter humøret og fjerner stress

Bedre søvn og færre bankende hoder ville alene helt sikkert løfte humøret, men det er flere gode grunner for at man føler seg bedre etter en massasje. The Touch Research Institute fant også ut at massasje roer angst ved å redusere nivået på stresshormonet kortisol og øke mengden av nevrotransmitterne serotonin og dopamin. Det betyr mindre stress, angst og depresjon.


Forbedrer immunforsvaret
En massasje hjelper deg ikke bare med å slappe av og oppmuntre deg, men kan også hjelpe med å forbedre funksjonen på immunsystemet. En studie gjort av forskere ved Cedars-Sinai Medical Centre i Los Angeles, USA, fant ut at mennesker som hadde hatt en 45 minutters massasje hadde økt mengden av lymfocytter - hvite blodceller som hjelper kroppen å bekjempe sykdommer.

Økt hudfarge og hårvekst
Bedre søvn, mindre stress og økende humør gjør at du vil føle deg bedre, men en jevnlig topp-til-tå massasje kan også resultere i en økning av farge i huden din. Massasje øker blodstrømmen og oppmuntrer lymfedrenasjen (fjerner gift ut og bort fra cellene), noe som er grunnen til at jevnlig stimulanse kan øke vitaliteten i hud og hår.


Ved å bruke Lush sine massasjebarer vil du i tillegg få en helsemessig fordel ved at våre barer er naturlige og pleier huden, i tillegg til at de er miljøvennlige og dyrevennlige. Alle våre massasjebarer finner du i våre butikker eller ved å klikke deg inn på vår nettbutikk: http://www.lushnorge.no/butikk/kropp/massasje

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar