På jakt etter en idiotsikker oppskrift på gløgg, vendte vi oss til Jamie Oliver. Hans oppskrifter er fulle av hele, ferske ingredienser og han kutter ikke bort noe unødvendig; akkurat slik vi liker det. Så vi prøvde ut Jamies gløgg på en kald dag på kontoret og den falt virkelig i smak!
Her er oppskriften, hentet fra Jamie
cooks Christmas 2013. Den inneholder mange av de samme ingrediensene som i Hot Toddy dusjsåpe: nellik, sitron,
kanel og appelsiner, så den har den utpregede krydret julesmaken, perfekt å
kose seg med foran peisen eller å dele sammen med venner og familie.
Det du trenger er:
2 appelsiner
1 sitron
1 lime
¾ kopp sukker
6 nellikspiker
1 kanelstang
3 laurbærblad
1 hel muskatnøtt for å raspe
1 vaniljestang
2 stjerneanis
2
flasker rødvin
Steg 1
Skrell av store biter med appelsinskall, sitron og lime, og ha det oppi
en stor kjele. Press også ut juicen fra
appelsinene.
Steg 2
Tilsett sukker, nellik, kanel, laurbærblad, vaniljestenger og 10-12 rasp av hel
muskatnøtt. Ha oppi akkurat nok vin til å dekke sukkeret og varm opp på middels
varme.
Steg 3
La dette putre til sukkeret har gått i oppløsning, kok deretter opp. La
det det koke i ca. 5 minutter til du har fått en tykk sirupskonsistens. Det er
viktig å lage denne sirupsbasen først fordi den er nødt til å være varm nok for
å få alle smakene fram fra krydderet. Dersom du hadde gjort dette med begge
vinflaskene oppi, ville du ha brent bort mesteparten av alkoholen – og det vil
vi ikke!
Steg 4
Sett temperaturen ned på
lav og tilsett stjerneanis og resten av vinen. Varm den i 5 minutter før
du serverer.
Lukten fra denne mens den putrer på ovnen vil øyeblikkelig gjøre at du
føler deg varm og i festhumør – perfekt som velkomstdrink for gjester i julen
eller bare for en koselig kveld foran TV mens du kikker på julefilmer.
Vi gir den to tommeltotter
opp!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar