mandag 22. desember 2014

LUSH-inspirert oppskrift: Gløgg

Vi elsker å skumme oss inn med vår krydrete juledusjsåpe Hot Toddy, som tar vekk kulden i kroppen på kalde vinterdager! Dens varme kanel, ingefær og nellik får oss til å dagdrømme om de andre godbitene vi kan kose oss med utenfor dusjen.På jakt etter en idiotsikker oppskrift på gløgg, vendte vi oss til Jamie Oliver. Hans oppskrifter er fulle av hele, ferske ingredienser og han kutter ikke bort noe unødvendig; akkurat slik vi liker det. Så vi prøvde ut Jamies gløgg på en kald dag på kontoret og den falt virkelig i smak!

Her er oppskriften, hentet fra Jamie cooks Christmas 2013. Den inneholder mange av de samme ingrediensene som i Hot Toddy dusjsåpe: nellik, sitron, kanel og appelsiner, så den har den utpregede krydret julesmaken, perfekt å kose seg med foran peisen eller å dele sammen med venner og familie.


Det du trenger er:
2 appelsiner
1 sitron
1 lime
¾ kopp sukker
6 nellikspiker
1 kanelstang
3 laurbærblad
1 hel muskatnøtt for å raspe
1 vaniljestang
2 stjerneanis
2 flasker rødvin

Steg 1
Skrell av store biter med appelsinskall, sitron og lime, og ha det oppi en stor kjele. Press også ut juicen fra appelsinene.
Steg 2
Tilsett sukker, nellik, kanel, laurbærblad, vaniljestenger og 10-12 rasp av hel muskatnøtt. Ha oppi akkurat nok vin til å dekke sukkeret og varm opp på middels varme. 
Steg 3
La dette putre til sukkeret har gått i oppløsning, kok deretter opp. La det det koke i ca. 5 minutter til du har fått en tykk sirupskonsistens. Det er viktig å lage denne sirupsbasen først fordi den er nødt til å være varm nok for å få alle smakene fram fra krydderet. Dersom du hadde gjort dette med begge vinflaskene oppi, ville du ha brent bort mesteparten av alkoholen – og det vil vi ikke!
Steg 4
Sett temperaturen ned på lav og tilsett stjerneanis og resten av vinen. Varm den i 5 minutter før du serverer. 

Lukten fra denne mens den putrer på ovnen vil øyeblikkelig gjøre at du føler deg varm og i festhumør – perfekt som velkomstdrink for gjester i julen eller bare for en koselig kveld foran TV mens du kikker på julefilmer. 
Vi gir den to tommeltotter opp!

1 kommentar:

 1. Hei!

  Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i myTaste.no, slik at vi kunne koble til den.

  myTaste er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

  Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

  For å bli med myTaste.no, bare gå til http://www.mytaste.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Legg vår Widget og bloggen din vil bli vist på vår topp liste!

  Ha en fin dag!

  Vennlig hilsen,
  Elin
  myTaste.no

  SvarSlett