mandag 22. juni 2015

Våre topp tips for sommerhud- og hår

Sommer! Sesongen det ser ut til at vi drømmer om mest (…når vi ikke drømmer om høst, vinter og vår så klart). Åh, som vi elsker solskinn og varme, familieferier, små turer, musikk og matfestivaler – alt i alt, mye gøy! Det som ikke er like gøy er hvordan temperaturen, luftfuktigheten, solstrålene og andre miljøer kan skape kaos for huden og håret vårt. 

Her er våre beste tips til å holde hud og hår i tipp-topp stand gjennom sommermånedene:

Brusete hår

Varme, fuktige dager kan virkelig få fram bruset og få normalt hår til å oppføre seg vanskelig. Ta kontroll med sjampoer som er laget for å tilføre vekt og skinn, uten å ta bort spensten eller bevegelsen. Cynthia Sylvia Stout og Curly Wurly er våre beste tips. Om håret ditt trenger en mer seriøs pleiende behandling, tilbring litt tid sammen med hårkuren Jasmine and Henna Fluff Eaze. Sjasminduften er fantastisk og effekten av de fuktighetsgivende og næringsrike oljene er enda bedre. 

BassengVi elsker å avkjøle oss med et dypp i bassenget (eller i innsjøen eller havet). Uheldigvis, klorinen i bassengene kan virkelig skade håret ditt, siden det stripper håret ditt for olje og etterlater det uttørket og skjørt. Og om du svømmer ofte kan også klorinen gi håret ditt et gult-grønt skjær.
Det er vel ikke noe du ønsker? I Love Juicy sjampo er laget med fersk fruktjuice fra ananas, mango og kiwi, noe som er syrlig og dyprensende, og vil fjerne klorinen fra håret ditt. Havsalt er tilsatt for å gi volum, mens ekstrakt fra sjøgress gir skinn og mykhet. 

Sandpapir-lepperNoen liker det røft, men ikke når det gjelder leppene. De har den mest sensitive huden på kroppen vår og er enda mer sårbare når de blir eksponert for solstråler, saltvann og varme. Ikke vent til livvakten gir deg munn-til-munn! Fjern tørr hud med en leppeskrubb – Mint Julips har skrubbende sukkerkorn, peppermynteolje stimulerer og gjør leppene dine fyldige, mens jojobaolje og vaniljeekstrakt gir fuktighet og beskytter. Topp det med leppebalmen HoneyTrap, som er laget med beroligende bivoks og sheasmør, og gjør leppene dine myke, beskyttet og velpleide. 

KviseutbruddLa oss være ærlige, kviseutbrudd skjer ikke bare under bestemte sesonger eller perioder, for varme og luftfuktighet øker oljeproduksjonen, noe som dessverre kan føre til flere kviser. Den beste kuren? Bekjemp akne med Grease Lightning, vår punktbehandlende rens laget med styrken fra tea tree og urter som åpner porer. En fersk ansiktsmaske eller Mask of Magnaminty brukt en eller to ganger per uke hjelper å fjerne tørr hud, dyprense porene og holde ansiktet ditt så klart som mulig. 

Tørr hudNår det er kaldt ute er vår naturlige reaksjon å pakke oss inn i flere lag, og det samme gjelder fuktighetskremer. Kaldt vær eller klima gjør at du kanskje trenger en tyngre fuktighetskrem for å beskytte deg mot elementene. I sommermånedene reagerer huden vår på solen ved å produsere mer olje, og det kan til og med bli for mye av det gode. Vanishing Cream og Enzymion er lette fuktighetskremer laget med ferske fruktjuicer og -oljer som hjelper deg å få tilbake balansen.
 

SvetteÅ være ute i solen betyr at du vil svette mer, det er kroppens avkjølingssystem. Det betyr også at vi har en tendens til å vaske oss mer. Å vaske og dusje oss for mye betyr at huden mister sin naturlige og nødvendige fuktighet, noe som kan gjøre svetten og oljeproduksjonen verre. Prøv med korte, kalde dusjer i stedet for og bruk dusjsåper som pleier. Laget med fersk grapefruktjuice og sitrusoljer vil Happy Hippy hjelpe deg å bli kvitt skitt og svette, og forfriske huden din. Eller du kan ta en tur til middelhavslandene med The Olive Branch og dens hudmykgjørende økologiske olivenolje.


Vårt beste tips av alle? Drikk masse vann for å holde kroppen hydrert fra innsiden og ut, bruk solbeskyttelse hver dag, dekk deg til midt på dagen og gjør solbriller og vide hatter med full beskyttelse til ditt nye motetilbehør. Slapp av og ha det gøy, men ikke glem å ta vare på huden og håret ditt denne sommeren! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar