tirsdag 18. august 2015

5 måter å bruke kokosnøtt på

Du har sikkert hørt mye spennende om kokosnøttolje (som vi elsker), men visste du at det finnes mange ingredienser i en kokosnøtt?

Rik på gunstige oljer, fiber og vitaminer er den beskjedne kokosen forvandlet til alt fra en naturlig tørstedrikk til erstatning for matolje. Vi gir deg her fem ting som kommer fra kokos, samt noen nyttige tips til hvordan du kan innlemme denne tropiske nøttens helsemessige fordeler inn i din daglige rutine!


1. Kokosnøttolje til matlaging
Kokosolje er den nye elsklingen i den kulinariske verden og mange kaller det for «supermat». Denne næringsrike oljen kan være høy i kalorier, men den er også rik på den type fett kroppen bruker som energi med en gang, i motsetning til at den lagres i kroppen. Den har også et høyt «røykpunkt», dvs. at du kan varme den opp til høye temperaturer og bruke den som erstatning for eventuelle matoljer. Du kan også spre den på toast, over salaten eller gi popcornet en liten dusj for en flott vegan-vennlig snack.


2. Kokosnøttolje for hud og hår
Å bruke kokosolje for de fordelene det gir til hud og hår er et tema nært våre hjerter: vi bruker det i alt fra kremer til sjampo! Curly Wurly er LUSH' mest «kokosnøttige» produkt med kokosolje og kokosmasse for å glatte og pleie hårstråene, og bringe frem det beste i glans og tekstur. Ren kokosolje kan også bli massert rett på hodebunnen for en dypt beroligende og fuktighetsgivende behandling. Den fungerer også på huden over hele kroppen din, bare bruk den som du ville brukt en bodylotion. Kokosolje er også perfekt å bruke som sminkefjerner! 

3. Kokosnøttvann
Unge, umodne kokosnøtter inneholder vann som en del av deres naturlige utvikling inne i det harde skallet. Denne lyse væsken smaker friskt og er en fin måte å hydrere kroppen etter lette treningsøkter: en kopp har mer enn 10% av det daglige anbefalte inntaket av kalium, et viktig mineral for å holde væskenivået balansert og erstatter også det du svettet bort. 


4. Kokosmasse
Når en kokosnøtt er fullt moden, er innsiden av det harde, brune skallet belagt av tykt, kremet hvitt kjøtt. Med lite karbohydrater, men høy på fiber og energi, er denne kokosmassen mer enn bare strimlet topping på din bestemors sjokoladekake. Biter av usøtet, rå kokos kan legges til frokostblandinger, tilsettes hjemmelagde energibarer, smoothies, eller i din hjemmelagde curry. Mmm…deilig!

5. Kokosmelk
Kokosmelk vokser i popularitet som erstatning for kumelk - perfekt for veganere eller de som er laktoseintolerante – og du finner den i din lokale matvarebutikk. Med en konsistens bemerkelsesverdig lik konvensjonell meierimelk, er kokosmelk perfekt å bruke sammen med bananer til frokostblandingen om morgenen og til å erstatte kumelk i all slags matlaging. 

Uansett hvordan du har tenkt å bruke kokosnøtt, se etter extra virgin kokosnøttprodukter som verken er blitt hydrogenert, bleket eller raffinert, slik at du maksimerer fordelene for hår, hud og kropp. Og, som med alt annet du kjøper, se alltid etter økologisk og fair trade når det er mulig.

Har du andre måter å bruke kokosnøtten på? Del det gjerne med oss! Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar