mandag 31. august 2015

Hvordan velges ingredienser?

“It all starts with the formulation; it starts with the truth.” – Mark Constantine, Lush med-gründer og produktutvikler.

Fra eteriske oljer til frisk frukt og grønnsaker - i mer enn 40 år har våre grunnleggere valgt ingredienser for sin effekt på hud, hår og sinn. Bare ta en titt på noen av våre etiketter og du vil finne en liste over ingredienser, noen er de samme tingene du finner på kjøkkenet hjemme, og ingen av dem er kommet i ved et uhell.

Når et nytt produkt er under utvikling velger våre oppfinnere ingrediensene med omhu, ingrediensene må passe godt sammen og gi best mulig resultat for huden og håret ditt. 


Big sjampo ble oppfunnet for å etterligne følelsen du får når du har badet i sjøen. Eksperimentet med å tilføre mer og mer havsalt i sjampoen resulterte i en “beachy” blanding som gir deg tonnevis av glans og volum. Ingen er som denne!

Elsker du Rehab? Denne sjampoens lag av ingredienser gir multi-dimensjonale effekter: tinglende mynte og rosmarin for stimulert hodebunn, extra virgin olivenolje og mandelolje for mykhet og styrke, og frisk fruktjuice av papaya, ananas, kiwi og mango gir håret en følelse av friskhet og renhet.
 
Brazened Honey fersk ansiktsmaske kom til ved at Helen Ambrosen, Lush med-gründer og produktutvikler, utforsket en måte å dyprense og stimulere huden på etter anmodning fra kunder. Ingrediensene hun valgte for denne ferske ansiktsmasken er blitt brukt i mange helende oppskrifter: lime, honning og fersk fennikel, persille, ingefær og koriander er mikset i for å gi deg en klarnende og tonende maske som hjelper deg å gjenopplive huden.

Skin Drink fuktighetskrem som inneholder aloe vera, rosebladuttrekk, avokadoolje og sesamolje har vært med oss helt siden starten av Lush, da våre grunnleggere trengte en fuktighetskrem som kunne passe mange av dem samtidig! Det er en enkel og næringsrik fuktighetskrem som har fått navnet sitt for sin lukkende effekt på huden.

Hva inneholder selvkonserverende (self-preserving) produkter?

Dream Cream, Ocean Salt og Mask Of Magnaminty er noen av våre mest populære produkter og er nå også tilgjengelig i en selvkonserverende formel. Du kan altså velge mellom den originale oppskriften og den nye selvkonserverende. Dette er dog ingen overraskelse, for som Helen Ambrosen sier: “We’ve always had an aim not to use preservatives within our products or use minimal amounts of them. 70 % don’t contain preservatives at this point.” Våre oppfinnere jobber kontinuerlig med å endre formler slik at vi i fremtiden oppnår målet vårt ved å være helt fri for syntetiske konserveringsmidler.


Når vi rebalanserer og endrer en formel, er hva som foregår inni blandingen det som utgjør hele forskjellen. Ved å erstatte de trygge syntetiske konserveringsmidlene har våre oppfinnere brukt leire og pulver, glyserin, salt, honning og kakaosmør - alle naturlige konserveringsmidler - i våre mest populære produkter, slik at kundene får et effektivt produkt helt uten konserveringsmidler. Det kan selvfølgelig utgjøre en liten forskjell når det gjelder lukt og konsistens, men effekten er den samme.


Enten det er en original oppskrift eller en endret en, hver ingrediens vi velger tjener et bestemt formål. På den måten, uansett hvilket produkt du velger, vet du at du får et produkt med så mye effekt som mulig! 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar