fredag 28. august 2015

Hvordan den blir laget: Brazilliant sjampobar

Sjampobarene er Lush sitt alternativ til flytende sjampo. Disse kompakte, reisevennlige barene rekker opp til 80 hårvasker, det samme antall som vi vanligvis får ut av 3 flasker med flytende sjampo! Braziliant er laget med næringsrik andiroba-olje, rensende økologiske appelsiner og duftende ylang ylang-olje, noe som gjør den ideell for å mykgjøre og glatte krøllet, fargebehandlet eller tørt hår. 


Først blir 15 store appelsiner skrelt for hånd og skallet blir tatt til side for kompostering. Når det er gjort, moses frukten med en stavmikser til det er fint og glatt. På dette stadiet ser det ut som om det lages en deilig fruktcocktail!

De ferske appelsinene gir Braziliant en herlig farge, men vi liker å friske den opp litt ved å tilsette en farge som vi lager av et trygt, dyrevennlig oransje pigment og vann. Resultatet blir en glad og energisk oransje farge. 


Deretter tilfører vi andirobaoljen i røren. Denne gylne oljen har en rik nøttearoma og er full av essensielle fettsyrer, noe som gjør den utrolig næringsrik og mykgjørende for håret – perfekt for å glatte og tilføre fuktighet til brusende lokker. Etter andirobaen tilsettes en hemmelig blanding av eteriske oljer (inkludert ylang ylang) som gir Braziliant dens nydelige, tropiske duft.

Miksturen blir så mikset sammen med såpetråder, det er den ingrediensen som gjør at den gir et rikt skum og etterlater håret med en frisk og ren følelse. Alle ingrediensene blir helt over i en stor miksemaskin og kjøres helt til blandingen er jevn og har en klar oransje farge. Mikseren er utrolig sterk og hele prosessen tar bare omtrent to minutter. Om du ser nærmere etter, så kan du se biter av fersk appelsin og av og til frøene også i miksen – for vi putter virkelig hele frukten i! 


Til slutt er det tid for å gjøre miksen om til sjampobarer. Der det er mulig liker vi å forme produktene for hånd, men sjampobarene er et produkt hvor våre hender ikke er sterke nok til å forme dem. Vår produksjonsmedarbeider plasserer en stor håndfull av denne miksen inn i en pressemaskin, hvor den blir presset sammen til en kompakt, rund form som er enkel å transportere. De blir pakket i esker og sendt ut til butikkene i løpet av dager eller uker, slik at vi får dem ferske og nylagde i butikkhyllene.

Ønsker du å se hvordan Braziliant blir laget steg for steg? Madu og Kelsie viser deg hvordan – sjekk bare denne videoen! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar