mandag 3. august 2015

Tips for avkjøling i sommervarmen

Hundedagene er her! De varer fra 23. juli til 23. august og kan være sommerens varmeste og mest trykkende dager.

I oldtidens Egypt observerte man at Hundestjernen (også kjent som Sirius) startet sin stigning samtidig som at Nilen begynte å stige og den varmeste tiden på året startet. Man trodde stjernen var skyld i elvens stigning og kalte den påfølgende måneden (den tiden da solen passerte gjennom Løvens tegn) for hundedagene. Dette uttrykket spredte seg etter hvert over hele verden.

I tradisjonen heter det at all mat har lett for å råtne eller mugne denne perioden, og mang en husmor vil bare riste oppgitt på hodet over den som prøver å piske kremfløte i hundedagene. Det heter seg også at hunder har lett for å bli ville og gale, og at fluene øker i antall. Tiden er også mye brukt i forbindelse med værspådommer: Er det fint vær 23. juli, holder det seg fint ut hundedagene. Tilsvarende, hvis det regner 23. juli vil det regne den kommende måneden.

Til ære for hundedagene har vi satt sammen noen lette LUSH-inspirerte tips som hjelper deg å holde deg, ditt hjem og til og med dine firbente venner kjølig i sommervarmen. 


5 tips for å avkjøle kroppen. Stikk innom din lokale butikk og kjøp med deg hjem våre favoritt sommerprodukter som vil kjøle deg ned.  

1. Nedkjølende tonere: Sett ditt tonervann i kjøleskapet og ta en frisk dusj når du kommer inn fra heten utenfor. Vår sommerfavoritt er Breath of Fresh Air som inneholder ferskt sjøvann, roseuttrekk og aloe vera for å avkjøle og roe hud som har vært i solen.

2. Avkjølende bad: Ta et svalt bad for å avkjøle kroppstemperaturen. Våre favorittprodukter til å slippe i det kjølige vannet er Avobath badebombe, Sunny Side boblebit og The Green Bubbleroon. Sitrusoljer som lime, appelsin og sitrongress er forfriskende for kroppen og sansene, spesielt på varme sommerdager.

3. Kalde, ferske ansiktsmasker: Våre ferske ansiktsmasker må oppbevares i kjøleskapet fordi de er helt uten konserveringsmidler og lages av fersk frukt og grønnsaker, leire og plantesmør som renser og pleier huden. Dra nytte av disse avkjølende godbitene på en varm dag!

4. Varme føtter = varm kropp: Fair Trade Foot Lotion er pakket full med peppermynte og grønnmynte som har en avkjølende effekt på huden. Du vil føle den svalende effekten på dine varme, trøtte føtter med en gang. For ekstra effekt, sett den i kjøleskapet før påførsel.

5. Frossen dusj-jelly: Ta din krukke med Whoosh dusj-jelly og sett den i fryseren. Når du er klar for en dusj, ta den ut og gni den over hele kroppen for en forfriskende rens som styrker kropp og sinn. Gå ut av dusjen og føl deg fornyet og forfrisket!


5 tips for å holde hjemmet ditt kjølig. Vi liker å holde det grønt hos LUSH, så her er noen miljøvennlige tips som kjøler ned huset.

1. Installer takvifter som sirkulerer luften og kjøler ned kroppen din. Vifter bruker mye mindre energi enn et klimaanlegg. Selv om jobben deres ikke er å avkjøle luften, så får de likevel kroppen din til å kjennes kjøligere. 

2. Åpne vinduet om natten og tidlig om morgenen for kjølig luft, så lukker du det om dagen for å stenge ute den uønskede varmen.

3. Dra for gardinene og persiennene om dagen, spesielt vinduer som vender mot ettermiddagssolen.

4. Tørk tøyet på snor i stedet for i tørketrommel. Om du er nødt til å bruke trommelen, kjør den tidlig om morgenen eller sent på kvelden.

5. Hjemmelagde ispinner er det beste fordi du kan putte i dine favorittingredienser. Vi har laget en LUSH-inspirert oppskrift om du trenger et tips. Linken finner du HER.


5 tips for å holde katter og hunder kjølige. De er våre kjæledyr og vi er glade i dem, men noen ganger glemmer vi hvor mye sommervarmen kan påvirke våre firbente venner!

1. Sørg for å gi dyrene ferskt, kaldt vann å drikke hver eneste dag.

2. Surr noen få isbiter inn i et tørkle og knytt det rundt hundens nakke, det vil avkjøle kroppstemperaturen. 

3. Pakk en pose med isbiter inn i et håndkle og legg det inn under underlaget på kattens favoritt avslapningssted.

4. Avkjøl katten eller hunden ved å klappe dem med et kaldt, fuktig håndkle. Stryk dem over hodet og nakken, og gjenta noen ganger i løpet av dagen.

5. Gi hunden eller katten en isbit å spise eller slikke på, eller enda bedre, litt hjemmelaget iskrem som vil gjøre hunden din glad! Her er vår enkle oppskrift:

  • 1 kopp peanøttsmør
  • 3 modne bananer
  • 4 kopper ren yoghurt
Mos og bland alle ingredienser, ha blandingen i isbit-former og sett dem i fryseren. Vent noen timer og du har en kald, deilig snack til hunden din! 


Om hundedagene i år ikke er så varme og trykkende der du bor, ja, så er disse tipsene bortkastet, og kroppstemperaturen til deg og din firbente venn behagelig normal - forhåpentligvis! Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar