fredag 22. august 2014

Filosofien bak solbeskyttelse


Det skal bare et par enkle forhåndsregler til for å kunne nyte solen og holde huden din frisk og glad!


Solfaktor er et must hvis du vil beskytte huden mens du er ute i sola - på stranda OG på fjellet! Alle har forskjellig hud og lysere hud er mer sensitiv til sollys, så selv om du har på deg solfaktor kan du fortsatt være mottakelig til skaden som UVA og UVB-stråler kan påføre huden. For at du skal holde deg trygg trenger du bare å passe litt på og tenke på hva huden din trenger. UV-stråler kan være veldig skadelig på huden og noen ganger er det ikke sikkert du merker det med en gang. Det kan være nyttig å tenke på tre forsvarslinjer når du er ute i sola.Første forsvarslinje:

Spør deg selv før du går ut døra; skal jeg være mye ute i sola i dag eller vil jeg heller sitte i skyggen? I mange land hvor været er varmt bruker de å ha en siesta midt på dagen, en kort pause for å unngå den intense sola. Det er mulig å nyte sola på en sunn måte så lenge du tenker på at det kan være farlig å være i sola for lenge. Tenk heller på timing enn å unngå sola helt!

Andre forsvarslinje:

Dekk deg til! Hvis du vet at du skal være ute i sola bør du ta på deg en hatt eller en t-skjorte og sørge for at du har på deg klær som vil beskytte huden. Hvis du skal ut å svømme i havet er huden din fortsatt mottakelig for solskade, og vannet kan til og med gjøre solstrålene sterkere (se på det som et forstørrelsesglass), så sørg for at huden din er trygt dekket til. Det kan også være lurt å sitte under en parasoll eller kose deg trygt i skyggen hvis du er ute mens sola er på sitt sterkeste.

Tredje forsvarslinje:

Solfaktor. Hvis du vet at huden kommer til å bli utsatt for direkte sollys bør du smøre deg inn med produkter med solfaktor på de delene av kroppen det gjelder. For å opprettholde beskyttelsen du trenger bør du ta på ny solfaktor hver andre time. Fordi solfaktor virker ved at de reflekterer UVA og UVB-strålene før de kommer fram til huden din, mister de effekten over tid. Ved å smøre på ny hver andre time frisker du opp beskyttelsen og sørger for at solfaktoren forblir effektiv. Den anbefalte mengden er 2mg per kvadratcentimeter hud, så sørg for å bruke nok!


Ser mer her. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar