mandag 4. august 2014

Møt Helen Ambrosen


Oppfinner og en av grunnleggerne

Har du noen gang lurt på hvor våre beste oppfinnelser som boblebiter, Toothy Tabs eller fuktighetskremer kommer fra? Alle sammen startet som små ideer hos Helen Ambrosen, oppfinner og delgrunnlegger i LUSH. Lær mer om Helen og finn ut hvordan noen av dine LUSH-favoritter ble til.


”Jeg ser heller på kosmetikk som en kunstform enn vitenskap, og å være i stand til å male bilder med ingredienser som dette er nesten som å male et portrett og tenke “hvordan høres dette ut” og “hva slags effekt kommer dette til å ha?”

En av de originale LUSH’erne, Helen, er vår hår- og kroppspleieekspert som har utviklet ferske, håndlagde produkter i over 30 år, og hennes lidenskap for den kosmetiske kunsten blomstrer hos LUSH. Forkjærligheten hennes for å skape utradisjonell kosmetikk har blitt til noen av våre bestselgende produkter.

Fuktighetskremer:

”En fuktighetskrem handler om små detaljer og å holde en ørfin balanse.”


Alle fuktighetskremene våre er utsøkte og fylt til randen med ingredienser som er der for å gi fantastiske resultater. Bruk av mye fersk frukt, grønnsaker, urter og smør som basen for oppfinnelsene hennes har gitt Helen oppskriftene til flere av våre mest elskede fuktighetskremer. Hun velger ingredienser etter deres energi og friskhet, så du får en god effekt uansett hvilken du bruker. Skin’s Shangri La er for eksempel fullstappet med grønnsaksoljer for å hjelpe med å gi fuktighet til tørr hud, samtidig som frukt- og blomsteroljer er nøkkelingredienser i Cosmetic Lad, Enzymion, Vanishing Cream og Imperialis.Boblebiter


” Det kan være en lang prosess å utvikle et nytt produkt. En vil bare hoppe i det og gjøre det med en gang, men det tar tid. Man setter seg ikke ned og stirrer på et tomt ark og fyller tiden en sitter der med distraksjoner. Du er nødt til å være disiplinert.”


Det eneste unntaket for denne regelen? Boblebiter. Disse boblete vidundrene i fast form ble en realitet da Helen lot en ‘sodium bicarbonate and cream of tartar mixture’ stå ute en natt og det ble vått. Den neste morgenen fant hun ut at restene av blandingen hadde en silkemyk tekstur med et boblete potensiale. Dette har blitt grunnlaget for boblebitene våre - en bar som gir deg
et kjempeboblete bad uten konserveringsmidler eller ekstra innpakning.

Sjampo og balsam i fast form

‘’Kakaosmør gir meg muligheten til gjøre væske om til fast form og å gjøre varer om til visuelle elementer. Balsam i fast form ser annerledes ut og har i tillegg en virkning på huden på grunn av kakaosmøret. Det er en super ingrediens og hjelper oss med å kutte ned på ekstra innpakning.’’Helens faste patenterte balsam med kakaosmør er grunnlaget for hårbalsamen Tropical Fruit Jungle og er balsamdelen i 2-i-1 sjampobaren Godiva. Oppfinnelsen til Helen er ikke bare unik fordi den er i fast form, men også på måten den virker. En flytende balsam får håret ditt til å virke mykere med en gang, når det fortsatt er vått, men balsamene våre i fast form holder håret mykt og skinnende, samtidig som det gir en luksuriøs lukt selv når det er tørt.

Toothy Tabs

”Oppgaven min var å lage en god sodium bicarbonate-tannkrem, da det renser og bleker tennene. Det var ikke så veldig vanskelig å gjøre det om til et produkt i fast form, derfor trengte det heller ikke å bli innpakket som “vanlig” tannkrem.”


Å prøve å gjenoppfinne tannkrem er som å gjenoppfinne hjulet, men for Helen var det ingen stor utfordring. Hun tenkte på alt vi vet om tradisjonell tannkrem og skapte solide og konserveringsfrie Toothy Tabs - et produkt uten fluor som er laget av sodium bicarbonate og vinstein (kaliumhydrogentartrat - noe man finner i mange bakervarer) for å hjelpe til med å rense og holde tennene dine hvite, med de beste kvalitetsoljene og krydder for å gi deg smaker som ikke ligner noen annen tannkrem. Så pakket hun dem inn i resirkulerbare esker og lot de prøves ut.Hvilken LUSH-oppfinnelse kan du ikke leve uten? Del de med oss i kommentarfeltet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar